Запис Детальніше

Use of computer modeling for modernization of final proofers of preparation of dough

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Use of computer modeling for modernization of final proofers of preparation of dough
Використання комп'ютерного моделювання для модернізації остаточної розстойки підготовки тесту
Использование компьютерного моделирования для модернизации окончательной расстойки подготовки теста
 
Creator Литовченко, І. М.
Стефанов, С. В.
Litovchenko, I.
Stefanov, S.
Литовченко, И. Н.
Стефанов, С. В.
Hadjiiskij, W.
Хаджийський, В. М.
Хаджийский, В. М.
 
Subject моделювання
розстойка
оптимізація
хліб
моделирование
расстойка
оптимизация
хлеб
simulation
proofer
optimization
bread
 
Description Одним із завдань сучасної науки в галузі харчової промисловості є вдосконалення існуючого обладнання. У статті представлені можливості оптимізації обладнання для вистоювання хлібного тіста методом комп'ютерного моделювання. Можливості для поліпшення вистоювання базуються на зміні параметрів руху повітря в шафі. Комп'ютерне моделювання дозволяє отримувати якісні і кількісні характеристики процесів, які мають місце в реальних умовах.
Одой из задач современной науки в области пищевой промышленности является совершенствование существующего оборудования. В статье представлены возможности оптимизации оборудования для расстойки хлебного теста методом компьютерного моделирования. Возможности для улучшения расстойки базируются на изменении параметров движения воздуха в шкафу. Компьютерное моделирование позволяет получать качественные и количественные характеристики процессов, которые имеют место в реальных условиях.
Summary: One of the tasks of modern science in the field of food industry is the improvement of existing equipment. The article presents the opportunity to optimize existing equipment rising of bread dough - proofer. It is used in computer modeling and simulation environment in the Flow Vision. The possibilities for improving the performance of proofer through changes in structure. The studies of the researched example show, that computer modeling allows receiving qualitative and quantitative characteristics of the processes, which occur in the equipment of the baking industry.
 
Date 2013-07-10T08:53:02Z
2013-07-10T08:53:02Z
2012
 
Identifier Stefanov, S. Use of computer modeling for modernization of final proofers of preparation of dough / S. Stefanov, W. Hadjiiski, I. Litovchenko // 12th International Conference "Research an d Development in Mechanical Industry" RaDMI 2012, 13-17. September 2012. - Vrnjacka Banja, Serbia, 2012. - Р. 791-796.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/9033
 
Language other