Технологія збагачення вершкового масла порошком із моркви
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Технологія збагачення вершкового масла порошком із моркви
Технология обогащения сливочного масла порошком из моркови Technology of butter powder from carrots |
|
Creator |
Вашека, О. М.
Вашека, О. Н. Vasheka, O. |
|
Subject |
вершкове масло
порошок із моркви технологія збагачення гомогенізація масла теплоємність вершкового масла плазма масла форми зв’язків вологи порошок из моркови сливочное масло технология обогащения гомогенизация масла теплоемкость сливочного масла плазма масла формирование связей влаги butter powder carrot enrichment technology homogenization butter heat butter plasma butter moisture forms of communication |
|
Description |
Дисертаційну роботу присвячено розробленню технології збагачення вершкового масла введенням до його складу поліфункціональної добавки порошку із моркви під час гомогенізації готового продукту. У роботі обґрунтовано доцільність використання порошків із моркви кріогенного та холодного розпилювального сушіння, досліджено мікроструктуру їх водних суспензій. На основі експериментальних досліджень встановлено оптимальну кількість добавки у готовому продукті – 1,2 %. Розроблено технологічну схему виробництва вершкового масла, збагаченого порошком із моркви. Проведено комплексну оцінку якості готових виробів. ¬Встановлено, що введення порошків із моркви поліпшує органолептичні властивості готового продукту, зменшує кількість рідкого жиру, виділеного структурою масла, підвищує термостійкість та твердість, пластифікує його консистенцію. Досліджено зміни що перебігають у водній та жировій фазі збагаченого вершкового масла. За отриманими результатами запропоновано механізм взаємодії плазми масла із частинками добавки. Встановлено, ¬що введення порошку із моркви отриманого методом холодного розпилювального сушіння, -приводить до збільшення кількості міцно зв’язаної полімолекулярної вологи, гальмує процеси коалесценції краплин вологи у готовому продукті, приводить до збільшення температур плавлення ВПГ та СПГ у свіжовиготовленому маслі. Диссертационная работа посвящена разработке технологии обогащения масла введением в его состав полифункционального добавки порошка из моркови при гомогенизации готового продукта. В работе обоснована целесообразность использования порошков из моркови криогенного и холодного распылительной сушки, исследованы микроструктуру их водных суспензий. На основе экспериментальных исследований установлено оптимальное количество добавки в готовом продукте - 1,2%. Разработана технологическая схема производства масла, обогащенного порошком из моркови. Проведена комплексная оценка качества готовых изделий. ¬ Установлено, что введение порошков из моркови улучшает органолептические свойства готового продукта, уменьшает количество жидкого жира, выделенного структурой масла, повышает термостойкость и твердость, пластифицированного его консистенцию. Исследованы изменения протекающих в водной и жировой фазе обогащенного масла. По полученным результатам предложен механизм взаимодействия плазмы масла с частицами добавки. Установлено, ¬ что введение порошка из моркови полученного методом холодного распылительной сушки,-приводит к увеличению количества прочно связанной полимолекулярной влаги, тормозит процессы коалесценции капель влаги в готовом продукте, приводит к увеличению температуры плавления ВПГ и СПГ в свежеприготовленном масле. The thesis is devoted to development of enrichment technology butter entering into its structure multifunctional additive powder of carrots during homogenization of the product. The expediency of using powders of carrots and cold cryogenic spray drying, investigated the microstructure of aqueous suspensions. Based on experimental studies established the optimal number of additives in the finished product - 1.2%. A flowsheet of butter, powder enriched with carrots. A comprehensive assessment of the quality of finished products. ¬ The introduction of carrot powder improves the organoleptic properties of the finished product, reduces the amount of liquid fat, oil isolated structure increases the heat resistance and hardness, plastyfikuye its consistency. The changes occurring in the aqueous and oil phase enriched butter. According to the results the mechanism of interaction of plasma particles with oil additives. Established, ¬ that the introduction of carrot powder obtained by cold spray drying, leading to more tightly bound multimolecular moisture inhibits coalescence processes droplets of moisture in the finished product, leads to increased melting and HSV LNG freshly oil.
|
|
Date |
2013-07-12T07:26:59Z
2013-07-12T07:26:59Z 2013 |
|
Type |
Other
|
|
Identifier |
Вашека, О. М. Технологія збагачення вершкового масла порошком із моркви : автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.04 / Вашека О. М. ; НУХТ. - К., 2013. - 22 с.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/9106 |
|
Language |
other
|
|