Розроблення способів інтенсифікації уварювання цукрових утфелів
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Розроблення способів інтенсифікації уварювання цукрових утфелів
Разработка способов интенсификации уваривания сахарных утфелей Development of methods for intensification of sugar massecuite boiling |
|
Creator |
Кобер, В. Т.
Кобер, В. Т. Kober, V. |
|
Subject |
пара
уварювання утфель цукроза розчин неконденсовані гази пар утфель уваривание сахароза раствор неконденсирующиеся газы vapour massecuite saccharosa boiling solution nondensables |
|
Description |
Дисертація на здобуття вченого ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.05 – технологія цукристих речовин, Національний університет харчових технологій, Київ, 2002. Дисертаційна робота присвячена удосконаленню технології уварювання цукрового утфелю. На основі проведених досліджень науково обгрунтовано можливість інтенсифікації промислової кристалізації цукрози вдуванням неконденсованих газів. Розробленим розрахунково-експериментальним методом вперше визначено миттєву швидкість кристалізації цукрози в умовах уварювання цукрових утфелів і виведено математичну залежність її від вмісту кристалів, температури, коефіцієнта пересичення та чистоти міжкристального розчину. Розроблено й впроваджено у виробництво на Гнідавському цукровому заводі спосіб уварювання утфелю 2 кристалізації. Промисловими дослідженнями встановлено, що за рахунок вдування неконденсованих газів в утфель тривалість його уварювання скорочується на 10...15 %, кольоровість зменшується на 7...10 %, а середній розмір кристалів цукру збільшується на 20...25 %. Диссертация на соискание ученой степени кандидата технических наук по специальности 05.18.05 – технология сахаристых веществ, Национальный университет пищевых технологий, Киев, 2002. Диссертационная работа посвящена совершенствованию технологии уваривания сахарного утфеля за счет интенсификации процесса уваривания путем вдувания неконденсирующихся газов и оптимизации режимов варки утфеля в вакуум-аппаратах. На основании проведенных теоретических и экспериментальных исследований в лабораторных и промышленных условиях научно обоснована и подтверждена в производственных условиях возможность интенсификациипромышленной кристаллизации сахарозы в вакуум-аппаратах с естественной циркуляцией утфеля вдуванием неконденсирующихся газов из греющих камер выпарных и вакуум-аппаратов. С помощью разработанного расчетно-экспериментального метода впервые определена величина мгновенной скорости кристаллизации сахарозы в условиях уваривания сахарных утфелей и получена математическая зависимость учитывающая степень влияния массового содержания кристаллов, температуры варки, коэффициента пресыщения и чистоты межкристального раствора. The thesis on competition of a scientific degree of Candidate of Technical Sciences on a speciality 05.18.05 - technology of sugary substances, National University for Food Technologies, Kiev, 2002. The thesis is devoted to improvement of technology for the sugar massecuite boiling. The possibility of intensification of the industrial sugar crystallization process by means of the nondensables blowing up has been scientifically proved on the basis of results obtained during the carrying out the researches. The instant rate of sugar crystallization under the conditions of the massecuite boiling has been determined for the first time with the help of the developed design-experiment method. The mathematical dependence of the crystallization rate on the sugar crystals content, temperature, supersaturation and purity of the mother liquor has been derived. The method for intermediate massecuite boiling has been developed and used during the campaign in Gnidavsky Sugar Factory, The industrial studies allowed to establish that due to the nondensables blowing up into the massecuite the time of its boiling is reduced by 10-15%, massecuite colour is decreased by 7-10% and the mean sugar crystal size is increased by 20-25%. |
|
Date |
2013-07-12T08:48:58Z
2013-07-12T08:48:58Z 2002 |
|
Type |
Other
|
|
Identifier |
Кобер, В. Т. Розроблення способів інтенсифікації уварювання цукрових утфелів : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.05 / Кобер В. Т. ; НУХТ. - К., 2002. - 20 с.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/9112 |
|
Language |
other
|
|