Запис Детальніше

Розроблення способів інтенсифікації уварювання цукрових утфелів

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розроблення способів інтенсифікації уварювання цукрових утфелів
Разработка способов интенсификации уваривания сахарных утфелей
Development of methods for intensification of sugar massecuite boiling
 
Creator Кобер, В. Т.
Кобер, В. Т.
Kober, V.
 
Subject пара
уварювання
утфель
цукроза
розчин
неконденсовані гази
пар
утфель
уваривание
сахароза
раствор
неконденсирующиеся газы
vapour
massecuite
saccharosa
boiling
solution
nondensables
 
Description Дисертація на здобуття вченого ступеня кандидата технічних наук за
спеціальністю 05.18.05 – технологія цукристих речовин, Національний
університет харчових технологій, Київ, 2002.
Дисертаційна робота присвячена удосконаленню технології уварювання
цукрового утфелю.
На основі проведених досліджень науково обгрунтовано можливість
інтенсифікації промислової кристалізації цукрози вдуванням неконденсованих
газів. Розробленим розрахунково-експериментальним методом вперше
визначено миттєву швидкість кристалізації цукрози в умовах уварювання
цукрових утфелів і виведено математичну залежність її від вмісту кристалів,
температури, коефіцієнта пересичення та чистоти міжкристального розчину.
Розроблено й впроваджено у виробництво на Гнідавському цукровому заводі
спосіб уварювання утфелю 2 кристалізації. Промисловими дослідженнями
встановлено, що за рахунок вдування неконденсованих газів в утфель
тривалість його уварювання скорочується на 10...15 %, кольоровість
зменшується на 7...10 %, а середній розмір кристалів цукру збільшується на
20...25 %. Диссертация на соискание ученой степени кандидата технических наук
по специальности 05.18.05 – технология сахаристых веществ, Национальный
университет пищевых технологий, Киев, 2002.
Диссертационная работа посвящена совершенствованию технологии
уваривания сахарного утфеля за счет интенсификации процесса уваривания
путем вдувания неконденсирующихся газов и оптимизации режимов варки
утфеля в вакуум-аппаратах.
На основании проведенных теоретических и экспериментальных
исследований в лабораторных и промышленных условиях научно обоснована и
подтверждена в производственных условиях возможность интенсификациипромышленной кристаллизации сахарозы в вакуум-аппаратах с естественной
циркуляцией утфеля вдуванием неконденсирующихся газов из греющих камер
выпарных и вакуум-аппаратов.
С помощью разработанного расчетно-экспериментального метода
впервые определена величина мгновенной скорости кристаллизации сахарозы
в условиях уваривания сахарных утфелей и получена математическая
зависимость учитывающая степень влияния массового содержания
кристаллов, температуры варки, коэффициента пресыщения и чистоты
межкристального раствора. The thesis on competition of a scientific degree of Candidate of Technical
Sciences on a speciality 05.18.05 - technology of sugary substances, National
University for Food Technologies, Kiev, 2002.
The thesis is devoted to improvement of technology for the sugar
massecuite boiling.
The possibility of intensification of the industrial sugar crystallization
process by means of the nondensables blowing up has been scientifically proved on
the basis of results obtained during the carrying out the researches. The instant
rate of sugar crystallization under the conditions of the massecuite boiling has
been determined for the first time with the help of the developed design-experiment
method. The mathematical dependence of the crystallization rate on the sugar
crystals content, temperature, supersaturation and purity of the mother liquor has
been derived. The method for intermediate massecuite boiling has been developed
and used during the campaign in Gnidavsky Sugar Factory, The industrial studies
allowed to establish that due to the nondensables blowing up into the massecuite the
time of its boiling is reduced by 10-15%, massecuite colour is decreased by 7-10%
and the mean sugar crystal size is increased by 20-25%.
 
Date 2013-07-12T08:48:58Z
2013-07-12T08:48:58Z
2002
 
Type Other
 
Identifier Кобер, В. Т. Розроблення способів інтенсифікації уварювання цукрових утфелів : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.05 / Кобер В. Т. ; НУХТ. - К., 2002. - 20 с.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/9112
 
Language other