Запис Детальніше

Researching of microbiological parameters of apple juice, processed by shungite

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Researching of microbiological parameters of apple juice, processed by shungite
Дослідження мікробіологічних параметрів яблучного соку, обробленого шунгітом
Исследование микробиологических параметров яблочного сока, обработанного шунгитом
 
Creator Melnik, L.
Мельник, Л. М.
Мельник, Л. Н.
Matko, S.
Матко, С. В.
Матко, С. В.
Shevchenko, O. U.
Шевченко, О. Ю.
Шевченко, А. Ю.
 
Subject apple juices
shungite
adsorption of narmful microorganisms
яблучний сік
шунгіт
адсорбція
мікроорганізми
яблучный сок
шунгит
адсорбция
микроорганизмы
 
Description When processing apple juice by shungite, simultaneously with the adsorption of harmful microorganisms,colloidal substances are also adsorbed, and that in turn promotes clarification of juice.This work proves the expediency of adsorptive processing of apple juice by shungite with fraction of 1 ... 3mm. Rational parameters of apple juice processing, under which the maximum reduction of microbial insemination is reached, are the following: shungite concentration of -1.5 ... 2% mass., temperature - 60°C,duration - 60 min.
При обробці яблучного соку шунгітом, одночасно з адсорбцією шкідливих мікроорганізмів, адсорбуються і колоїдні речовини, що в свою чергу сприяє очищенню соку. Ця робота доводить доцільність адсорбційної обробки яблучного соку шунгітом фракцією 1...3мм. Максимальне зниження мікробного забруднення соку досягається при наступних параметрах: концентрація шунгіту -1,5... 2% за масою, температура соку 60 ° С, тривалість обробки - 60хв.
При обработке яблочного сока шунгитом, одновременно с адсорбцией вредных микроорганизмов, адсорбируются и коллоидные вещества, что в свою очередь способствует очищению сока. Эта работа доказывает целесообразность адсорбционной обработки яблочного сока шунгітом фракцией 1 ... 3мм. Максимальное снижение микробного загрязнения сока достигается при следующих параметрах: концентрация шунгита -1,5... 2% по массе, температура сока 60 ° С, продолжительность обработки – 60мин.
 
Date 2013-06-26T13:55:19Z
2013-06-26T13:55:19Z
2013
 
Type Thesis
 
Identifier Melnik, L. Researching of microbiological parameters of apple juice, processed by shungite / L. Melnik, S. Matko, O. Shevchenko // The Second Nort and East European congress on food : NEEFood - 2013, Kyiv, 26-29.05.2013. - P. 257.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/8462