Запис Детальніше

The use of interface spectrophotometric in quality control and examination of foodstuffs and raw materials

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title The use of interface spectrophotometric in quality control and examination of foodstuffs and raw materials
Використання твердофазної спектрофотометрії в контролі якості та експертизі харчових продуктів та сировини
Использование твердофазной спектрофотометрии в контроле качества и экспертизе пи щевых продуктов и сыръя
 
Creator Kostenko, E.
Костенко, Є. Є.
Костенко, Е. Е.
 
Subject analysis of objects
immobilized dyes
interface spectrophotometric definition of the metal ions
аналіз об‘єктів
твердофазне-спектрофотометричне визначення металів
іммобілізовані барвники
анализ объектов
иммобилизованные красители
твердофазное спектрофотометрическое определение металлов
 
Description The conditions of the immobilization dyes at the surface АВ-178 and КУ-28 were found. The interaction of Cu (II), Pb (II), Zn (II), Hg (II), Fe (III), Sn (IV), Zr (IV), Ti (IV) with the surface reagents was studied. The optimum conditions of the reactions, quantitative characteristics of the composition and the surface compounds stability; the effective dates of the modified sorbents have been obtained. A new solid-phase spectrophotometric procedures was developed for determination of the metal iones in the food objects. Визначені умови іммобілізації барвників на поверхні АВ-178 та КУ-28. Досліджена взаємодія Cu (II), Pb (II), Zn (II), Hg (II), Fe (III), Sn (IV), Zr (IV), Ti (IV) з отриманими твердофазними реагентами. Визначені: оптимальні умови реакцій, кількісні характеристики складу і стійкості поверхневих комплексів; показники ефективності іонообмінників з іммобілізованими барвниками. Розроблений ряд нових твердофазно-спектрофотометричних методик визначення металів у харчових об´єктах.
Установлены условия иммобилизации красителей на поверхности АВ-178 и КУ-28. Изучено взаимодействие Cu (II), Pb (II), Zn (II), Hg (II), Fe (III), Sn (IV), Zr (IV), Ti (IV) с полученными твердофазными реагентами. Определены: оптимальные условия реакций, количественные характеристики состава и прочности образующихся на поверхности комплексов; показатели эффективности ионообменников с иммобилизованными красителями. Разработан ряд новых твердофазно-спектрофотометрических методик для определения ионов металлов в пищевых объектах.
 
Date 2013-07-22T08:41:58Z
2013-07-22T08:41:58Z
2013
 
Type Other
 
Identifier Kostenko, E. The use of interface spectrophotometric in quality control and examination of foodstuffs and raw materials / Е. Kostenko // Тhe second North and East European congress on food, 27-29 May 2013.: аbstr. – Kyiv, 2013. – P. 37.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/9200
 
Language other