The use of interface spectrophotometric in quality control and examination of foodstuffs and raw materials
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
The use of interface spectrophotometric in quality control and examination of foodstuffs and raw materials
Використання твердофазної спектрофотометрії в контролі якості та експертизі харчових продуктів та сировини Использование твердофазной спектрофотометрии в контроле качества и экспертизе пи щевых продуктов и сыръя |
|
Creator |
Kostenko, E.
Костенко, Є. Є. Костенко, Е. Е. |
|
Subject |
analysis of objects
immobilized dyes interface spectrophotometric definition of the metal ions аналіз об‘єктів твердофазне-спектрофотометричне визначення металів іммобілізовані барвники анализ объектов иммобилизованные красители твердофазное спектрофотометрическое определение металлов |
|
Description |
The conditions of the immobilization dyes at the surface АВ-178 and КУ-28 were found. The interaction of Cu (II), Pb (II), Zn (II), Hg (II), Fe (III), Sn (IV), Zr (IV), Ti (IV) with the surface reagents was studied. The optimum conditions of the reactions, quantitative characteristics of the composition and the surface compounds stability; the effective dates of the modified sorbents have been obtained. A new solid-phase spectrophotometric procedures was developed for determination of the metal iones in the food objects. Визначені умови іммобілізації барвників на поверхні АВ-178 та КУ-28. Досліджена взаємодія Cu (II), Pb (II), Zn (II), Hg (II), Fe (III), Sn (IV), Zr (IV), Ti (IV) з отриманими твердофазними реагентами. Визначені: оптимальні умови реакцій, кількісні характеристики складу і стійкості поверхневих комплексів; показники ефективності іонообмінників з іммобілізованими барвниками. Розроблений ряд нових твердофазно-спектрофотометричних методик визначення металів у харчових об´єктах. Установлены условия иммобилизации красителей на поверхности АВ-178 и КУ-28. Изучено взаимодействие Cu (II), Pb (II), Zn (II), Hg (II), Fe (III), Sn (IV), Zr (IV), Ti (IV) с полученными твердофазными реагентами. Определены: оптимальные условия реакций, количественные характеристики состава и прочности образующихся на поверхности комплексов; показатели эффективности ионообменников с иммобилизованными красителями. Разработан ряд новых твердофазно-спектрофотометрических методик для определения ионов металлов в пищевых объектах. |
|
Date |
2013-07-22T08:41:58Z
2013-07-22T08:41:58Z 2013 |
|
Type |
Other
|
|
Identifier |
Kostenko, E. The use of interface spectrophotometric in quality control and examination of foodstuffs and raw materials / Е. Kostenko // Тhe second North and East European congress on food, 27-29 May 2013.: аbstr. – Kyiv, 2013. – P. 37.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/9200 |
|
Language |
other
|
|