Використання відхідної теплоти пароповітряної суміші із пароварочних камер ковбасного виробництва
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Використання відхідної теплоти пароповітряної суміші із пароварочних камер ковбасного виробництва
Использование отходящей теплоты паровоздушной смеси из пароварочных камер колбасного производства Air-steam mixture waste heat utilization of steam cabinets in sausage production |
|
Creator |
Павелко, В. І.
Павелко, В. И. Pavelko, V. Заславський, А. І. Заславский, А. И. Zaslavskiy, A. Засядько, Я. І. Засядько, Я. И. Zasiadko, Y. Рябчук, О. М. Рябчук, А. Н. Ryabchuk, O. |
|
Subject |
утилізація
відхідна теплота пароповітряна суміш пароварочні камери утилизация паровоздушная смесь отходящая теплота пароварочные камеры recovery air-steam mixture waste heat steam cabinets |
|
Description |
Пароварочні камери для термічної обробки варено-копчених ковбасних виробів є джерелом значної кількості відхідної теплоти, яка належним чином не використовується. Відпрацьована пароповітряна і димова суміш,що викидається в атмосферу,має порівняно низькі параметри-температуру в межах 50-60оС і відносну вологість 50-80 %. Крім того, ця суміш газів містить в собі домішки жиру, а також дьоготь, сажу, фенол та інші сполуки з неприємним запахом в аерозольній формі, що приводить до забруднення навколишнього середовища. Запропоновано спосіб утилізації теплоти пароповітряної і димової суміші, що відводиться із пароварочних камер і більш досконалий метод очищення газів, які викидаються в атмосферу. Пароварочные камеры для термической обработки варено-копченых колбасных изделий являются источником значительного количества отходящей теплоты, которая надлежащим образом не используется. Отработанная паровоздушная и дымовая смесь, которая выбрасывается в атмосферу, имеет сравнительно низкие параметры - температуру в пределах 50-60оС и относительную влажность 50-80 %.Кроме того, эта смесь газов содержит в себе остатки жира, а также дёготь, сажу, фенол и другие соединения с неприятным запахом в аэрозольной форме, что приводит к загрязнению окружающей среды. Предложен способ утилизации теплоты паровоздушной и дымовой смеси, которая выводится из пароварочных камер и более совершенный метод очистки газов, выбрасываемых в окружающую среду. Steam cabinets for thermal processing of cooked and smoked sausages generate a significant quantity of waste heat, which is not properly used. The spent air-steam mixture and smoke which is injected into the atmosphere, has a lower characteristics - temperature within the 50-60 оС and relative humidity of 50-80%. Moreover, this gas mixture contains residual stocks of fats and tar, soot black, phenol and other compounding with an unpleasant odor in spray form, which leads to environmental pollution. As suggested a method of wastage recovery air-steam mixture and smoke, which is derived from steam cabinets and a greatly improved method of purification gases emitted into the environment.
|
|
Date |
2013-07-22T11:44:31Z
2013-07-22T11:44:31Z 2006 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Павелко, В. І Використання відхідної теплоти пароповітряної суміші із пароварочних камер ковбасного виробництва / В. І. Павелко, А. І. Заславський, Я. І. Засядько, О. М. Рябчук // Мясной бизнес. – 2006. - №3. – С. 72-74.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/9208 |
|
Language |
other
|
|