Запис Детальніше

Використання відхідної теплоти пароповітряної суміші із пароварочних камер ковбасного виробництва

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Використання відхідної теплоти пароповітряної суміші із пароварочних камер ковбасного виробництва
Использование отходящей теплоты паровоздушной смеси из пароварочных камер колбасного производства
Air-steam mixture waste heat utilization of steam cabinets in sausage production
 
Creator Павелко, В. І.
Павелко, В. И.
Pavelko, V.
Заславський, А. І.
Заславский, А. И.
Zaslavskiy, A.
Засядько, Я. І.
Засядько, Я. И.
Zasiadko, Y.
Рябчук, О. М.
Рябчук, А. Н.
Ryabchuk, O.
 
Subject утилізація
відхідна теплота
пароповітряна суміш
пароварочні камери
утилизация
паровоздушная смесь
отходящая теплота
пароварочные камеры
recovery
air-steam mixture
waste heat
steam cabinets
 
Description Пароварочні камери для термічної обробки варено-копчених ковбасних виробів є джерелом значної кількості відхідної теплоти, яка належним чином не використовується. Відпрацьована пароповітряна і димова суміш,що викидається в атмосферу,має порівняно низькі параметри-температуру в межах 50-60оС і відносну вологість 50-80 %. Крім того, ця суміш газів містить в собі домішки жиру, а також дьоготь, сажу, фенол та інші сполуки з неприємним запахом в аерозольній формі, що приводить до забруднення навколишнього середовища. Запропоновано спосіб утилізації теплоти пароповітряної і димової суміші, що відводиться із пароварочних камер і більш досконалий метод очищення газів, які викидаються в атмосферу. Пароварочные камеры для термической обработки варено-копченых колбасных изделий являются источником значительного количества отходящей теплоты, которая надлежащим образом не используется. Отработанная паровоздушная и дымовая смесь, которая выбрасывается в атмосферу, имеет сравнительно низкие параметры - температуру в пределах 50-60оС и относительную влажность 50-80 %.Кроме того, эта смесь газов содержит в себе остатки жира, а также дёготь, сажу, фенол и другие соединения с неприятным запахом в аэрозольной форме, что приводит к загрязнению окружающей среды. Предложен способ утилизации теплоты паровоздушной и дымовой смеси, которая выводится из пароварочных камер и более совершенный метод очистки газов, выбрасываемых в окружающую среду. Steam cabinets for thermal processing of cooked and smoked sausages generate a significant quantity of waste heat, which is not properly used. The spent air-steam mixture and smoke which is injected into the atmosphere, has a lower characteristics - temperature within the 50-60 оС and relative humidity of 50-80%. Moreover, this gas mixture contains residual stocks of fats and tar, soot black, phenol and other compounding with an unpleasant odor in spray form, which leads to environmental pollution. As suggested a method of wastage recovery air-steam mixture and smoke, which is derived from steam cabinets and a greatly improved method of purification gases emitted into the environment.
 
Date 2013-07-22T11:44:31Z
2013-07-22T11:44:31Z
2006
 
Type Article
 
Identifier Павелко, В. І Використання відхідної теплоти пароповітряної суміші із пароварочних камер ковбасного виробництва / В. І. Павелко, А. І. Заславський, Я. І. Засядько, О. М. Рябчук // Мясной бизнес. – 2006. - №3. – С. 72-74.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/9208
 
Language other