Запис Детальніше

ГІГІЄНІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА ВИРОБНИЦТВА БІОПАЛИВА З РОСЛИННОЇ СИРОВИНИ

Державна електронна бібліотека з питань безпеки виробництва, охорони та гігієни праці

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title ГІГІЄНІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА ВИРОБНИЦТВА
БІОПАЛИВА З РОСЛИННОЇ СИРОВИНИ
 
Creator Цапко В.Г.
Стеренбоген М.Ю.
Чудновець А.Я.
Папач В.В.
 
Subject 1.6. Гігієна праці та виробнича санітарія
 
Description Приведено результати гігієнічних досліджень умов праці при виробництві біопалива з рослинної сировини
(ріпака) на основних технологічних етапах (вирощування ріпака, переробка сировини на ріпакову олію,
виробництво біодизелю). Дано гігієнічну характеристику виробничим чинникам на робочих місцях. Встановлено,
що з комплексу виробничих факторів особливої уваги потребує біологічний фактор. При наявності високих
концентрацій органічного пилу рослинного походження, який контамінований мікроорганізмами (бактеріями
і мікроскопічними грибами) у повітрі робочої зони, біологічний фактор може негативно впливати на здоров'я і
бути потенційним фактором ризику у виникненні професійних та професійно-обумовлених захворювань
працівників даної галузі.
 
Publisher ТОВ «Видавничий дім «Авіцена»
 
Date 2010
 
Type Стаття
NonPeerReviewed
 
Format text
 
Identifier http://opb.org.ua/2588/1/Tsa.pdf
Цапко В.Г., Стеренбоген М.Ю., Чудновець А.Я., Папач В.В. (2010) ГІГІЄНІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА ВИРОБНИЦТВА БІОПАЛИВА З РОСЛИННОЇ СИРОВИНИ. Український журнал з проблем медицини праці (3(23)). с. 56-61. ISSN 2223-6757
 
Relation http://opb.org.ua/2588/