Удосконалення способу антисептування сусла в технології етилового спирту із крохмалевмісної сировини
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Удосконалення способу антисептування сусла в технології етилового спирту із крохмалевмісної сировини
Усовершенствование способа антисептирования сусла в технологии этилового спирта с крахмалсодержащего сырья The Improvement of method of antiseption of ripen brew in the technology of ethyl alcohol from starch raw |
|
Creator |
Бондар, М. В.
Бондарь, Н. В. Bondar, M. |
|
Subject |
етиловий спирт
этиловый спирт ethyl alcohol крохмалевмісна сировина виробничі дріжджі ферменти антисептики термоферментативна обробка зброджування дозріла бражка крахмалсодержащее сырье дрожжи антисептики ферменты термоферментативная обработка сбраживание зрелая бражка starch raw yeast enzymes anti-infective antiseptic thermoyeastion working up fermentation |
|
Description |
Дисертаційна робота присвячена удосконаленню технології зброджування сусла із крохмалевмісної сировини в спирт із застосуванням антисептичних засобів. Науково обгрунтовано доцільність використання антисептуючих засобів нового покоління з метою зниження негативного впливу контамінуючої мікрофлори на процес виробництва спирту та удосконалено технологію спирту із крохмалевмісної сировини з урахуванням запропонованого способу антисептування. Досліджено вплив антисептуючих засобів нового покоління на контамінуючу мікрофлору. Отримано нові наукові дані щодо впливу досліджуваних антисептуючих засобів на дріжджову популяцію, активність ферментних препаратів, хіміко-технологічні показники напівпродуктів спиртового виробництва та показники якості спирту. Диссертационная работа посвящена усовершенствованию способа антисептирования сусла в технологии этилового спирта с крахмалсодержащего сырья. В работе дана сравнительная характеристика антисептирующих средств нового поколения, исследовано их влияние на кислотообразующую микрофлору в полуфабрикатах спиртового производства, активность бродильной микрофлоры, ферментных препаратов, а также исследовано влияние антисептиков на показатели качества полуфабрикатов и готового продукта. Установлено оптимальные дозировки антисептических средств, при которых они обладают максимальными бактериостатическими свойствами. Установлено, что все исследуемые антисептики, уже при внесении их в минимальных исследуемых концентрациях, подавляли развитие и жизнедеятельность кислотообразующей микрофлоры в сбраживаемом сусле. Наиболее эффективно процесс нарастания титрованной кислотности подавляют антисептики “Полидез” и “Сульфонол”, внесение которых в концентрациях соответственно 20 см3/м3 и 50 г/м3 обеспечивает снижение показателя титрованной кислотности зрелых бражек в 2,0…2,2 раза. The Ph. D. this is dedicated to improvement of method of antiseption of ripen brew in the technology of ethyl alcohol from starch raw. It is grounded scientifically the expediency of using anti-infective agents of the new generation with the aim of declining the negative influence with contamination micro flora on the alcohol production process from starch raw with consideration of suggested way antiseption. It was studied the influence of anti-infective agents of new generation on contamination micro flora. It was accepted new information facts as to influence en grounded anti-infective agent ant yeast population, activity of enzymatic preparation techno-chemical activities of the intermediate product of alcohol production and qualitative data of alcohol-It was grounded scientifically and experimentally the most effective using of anti-infective agent-“Polidez” and established its optimum dosage and the way of using alcohol production comparing with existing anti-infective agents nowadays. |
|
Date |
2012-06-18T12:34:02Z
2012-06-18T12:34:02Z 2010 |
|
Identifier |
Бондар, М. В. Удосконалення способу антисептування сусла в технології етилового спирту із крохмалевмісної сировини : автореф. дис...канд. техн. наук: 05.18.05 / Бондар М. В. ; НУХТ. - К., 2010. - 20 с.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/1659 |
|
Language |
other
|
|