Запис Детальніше

Удосконалення технології желейного мармеладу спеціального споживання

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Удосконалення технології желейного мармеладу спеціального споживання
Усовершенствование технологии желейного мармелада специального назначения
The improvement of technology to produce jellies for special purposes
 
Creator Соловйова, О. Л.
Соловьева, О. Л.
Soloveyova, O.
 
Subject редукована глікемічність
редуцированная гликемичность
reduced glycemic load
желейний мармелад
цукрозамінники
глікемічність
желейный мармелад
сахарозаменители
гликемичность
jellies
sweetner
glycemic load
 
Description Автореферат дисертації. Дисертацію присвячено удосконаленню технології желейного мармеладу спеціального споживання на пектині та каррагенані і цукрозамінниках нового покоління. Науково обґрунтовано доцільність використання цукрозамінників лактитолу, фруктози та суміші лактитол – фруктоза при виробництві желейного мармеладу, що забезпечують зниження глікемічності, калорійності. Показана доцільність і можливість використання аскорбінової кислоти в кількості 25-50% заміни лимонної кислоти. Встановлена можливість збагатити склад мармеладу кальцієм завдяки раціонального використання сухого та нативного молока.
Автореферат диссертации. Диссертация посвящена усовершенствованию технологии желейного мармелада специального назначения на пектине и каррагенане, а также сахарозаменителях нового поколения. Научно обосновано целесообразность использования сахарозаменителей лактитола, фруктозы и смеси на их основе при изготовлении желейного мармелада, что обеспечивает снижение гликемичности, калорийности. Показана целесообразность и возможность использования аскорбиновой кислоты в количестве 25-50% замены лимонной кислоты. Установлено возможность обогащения состава мармелада кальцием за счет рационального использования сухого и нативного молока.
Аuthor's abstract of dissertation. The Candidate thesis proposes technologies to produce jellies for special purposes based on pectin, carrageenans and a new generation of sweeteners. It grounds scientifically the expedience of utilizing such sweeteners as lactitol, fructose and mixtures of lactitol and fructose in jellies technology, which reduce glycemic load and calorie content. The thesis shows the expediency and possibility to use the ascorbic acid instead of citric acid, whith reduction of the consumption of the former by 25-50%.The thesis proves the possibility to enrich the composition of the jellies with calcium by using dry and whole milk.
 
Date 2012-06-28T14:01:18Z
2012-06-28T14:01:18Z
2011
 
Identifier Соловйова, О. Л. Удосконалення технології желейного мармеладу спеціального споживання : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.01 / Соловйова О. Л. ; НУХТ. - К., 2011. - 20 с.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/1948
 
Language uk_UK