Бухгалтерський і податковий облік операцій з податку на додану вартість, пов'язаних з харчуванням учнів
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Бухгалтерський і податковий облік операцій з податку на додану вартість, пов'язаних з харчуванням учнів
Бухгалтерский и налоговый учет операций по налогу на добавленную стоимость, связанных с питанием учащихся Accounting and tax treatment of transactions with value added tax related to nutrition students |
|
Creator |
Ткаченко, Н. М.
Ткаченко, Н. М. Tkachenko, N. M. |
|
Subject |
послуги
харчування учні бюджетні асигнування норми вартість ПДВ сировина зобов’язання товарні надбавки услуги питание ученики бюджетные ассигнования нормы стоимость НДС сырье обязательства товарные надбавки services meals students budget allocations standards, cost, VAT, raw, liabilities, trade allowances. standards cost VAT raw liabilities trade allowances |
|
Description |
Стаття підготовлена (як відповідь на запитання бухгалтера Комісара Т.І. із Дніпропетровська) за пропозицією керівника газети «Все про бухгалтерський облік» У статті наведено законодавчу базу України про надання послуг з харчування учнів у професійно-технічних училищах, середніх навчальних закладах, операції, які звільняються від оподаткування податком на додану вартість; харчування учнів за рахунок бюджетних асигнувань, натуральні норми харчування, режим харчування, платні послуги з харчування учнів, їх оплата та ін. На прикладі фактичних даних державних комунальних підприємств громадського харчування встановлена вартість харчування учнів (з ПДВ, без ПДВ) і джерела асигнувань та кореспонденцію рахунків бух обліку у зв’язку з придбанням сировини для приготування страв та інших продуктів харчування, облік податкового зобов’язання і податкового кредиту, облік товарних надбавок. Статья подготовлена (как ответ на вопрос бухгалтера Комиссара Т.И. из Днепропетровска) по предложению руководителя газеты «Все о бухгалтерском учете» В статье приведены законодательную базу Украины о предоставлении услуг по питанию учащихся в профессионально-технических училищах, средних учебных заведениях, операции, освобождаются от обложения налогом на добавленную стоимость, питание учащихся за счет бюджетных ассигнований, натуральные нормы питания, режим питания, платные услуги питания учащихся, их оплата и др.. На примере фактических данных государственных коммунальных предприятий общественного питания установлена стоимость питания учащихся (с НДС, без НДС) и источники ассигнований и корреспонденцию счетов бух учета в связи с приобретением сырья для приготовления блюд и других продуктов питания, учет налогового обязательства и налогового кредита, учет товарных надбавок. Article prepared (in reply to a question accountant Commissioner TI from Dnepropetrovsk) on the proposal of the head of the newspaper «All about accounting» The article presents the legal framework of Ukraine on the provision of food for the students in vocational schools, secondary schools, transactions that are exempt from taxation the value added tax, student nutrition through budgetary allocations, natural nutritional standards, diet, paid services food for the students, their fees and so on. In the case of evidence of public utilities catering installed cost of food for the students (VAT excl) and source allocations and correspondence accounts boo accounting in connection with the acquisition of raw materials for cooking and other food products, accounting tax liability and tax credit account trade allowances. |
|
Date |
2013-08-28T07:27:06Z
2013-08-28T07:27:06Z 1998 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Ткаченко, Н. М. Бухгалтерський і податковий облік операцій з податку на додану вартість, пов'язаних з харчуванням учнів / Н. М.Ткаченко // Все про бухгалтерський облік. - №113. – 1998. - С. 8-11.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/9413 |
|
Language |
other
|
|