Удосконалення технологї згущених молочних консервів
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Удосконалення технологї згущених молочних консервів
Усовершенствование технологии сгущенных молочных консервов Improving the technology of condensed milk |
|
Creator |
Ромоданова, В. О.
Ромоданова, В. А. Romodanova, V. Кочубей-Литвиненко, О. В. Кочубей-Литвиненко, О. В. Kochubey-Lytvynenko, O. Шурчкова, Ю. О. Шурчкова, Ю. А. Shurchkova, U. |
|
Subject |
згущені молочні продукти
сгущенные молочные консервы condensed milk вакуумна гомогенізація вакуумная гомогенизация vacuum homogenization кислотність кислотность acidity термостійкість термоустойчивость heat tolerance термін хранения срок хранения storage life |
|
Description |
Доведена доцільність впровадження вакуумного гомогенізатора в технологічну лінію виробництва згущених молочних консервів з огляду на позитивний вплив на якість готової продукції та енергозаощадження. Встановлено, що вакуумна гомогенізація знижує кислотність нормалізованої суміші на 2-3 °Т, що пояснюється видаленням кисню та вуглекислоти з парами конденсату, підвищує його термостійкість. Досліджено термін зберігання згущених молочних консервів, вироблених із нормалізованої суміші, обробленої на вакуумному гомогенізаторі. Доказано целесообразность внедрения вакуумного гомогенизатора в технологическую линию производства сгущенных молочных консервов с точки зрения положительного влияния на качество готовой продукции и энергосбережение. Установлено, что вакуумная гомогенизация снижает кислотность на 2-3 °Т, что объясняется удалением кислорода и углекислоты с парами конденсата, повышает его термоустойчивость. Исследован срок хранения сгущенных молочных консервов, выработанных из нормализованной смеси, обработанной на вакуумном гомогенизаторе. Proved the feasibility of the vacuum homogenizer in-line production of condensed milk cans from the point of view of the positive impact on the quality of the finished products and energy saving Found that the vacuum reduces the acidity of homogenization at 2-3 ° T, due to the removal of oxygen and carbon dioxide in vapor condensate and improves its thermal resistance. Investigated the shelf life of condensed milk, produced from normalized mixture treated on a vacuum homogenizer. |
|
Date |
2013-09-02T09:48:47Z
2013-09-02T09:48:47Z 1998 |
|
Type |
Other
|
|
Identifier |
Ромоданова, В. О. Удосконалення технології згущених молочних консервів / В. О. Ромоданова, О. В. Кочубей-Литвиненко, Ю. О. Шурчкова // Підприємства і цехи малої потужності для переробки сільськогосподарської сировини: ефективність і особливості організації: матеріали наук.-практ. конф. 27-28 листопада 1997 р. – Полтава: 1998. – С. 199-202
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/9441 |
|
Language |
uk_UK
|
|