Запис Детальніше

Application potential of milk whey processed with electrical spark discharges

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Application potential of milk whey processed with electrical spark discharges
Перспективи використання молочної сироватки, обробленої електроіскровими розрядами
Перспективы использования молочной сыворотки, обработанной электроискровыми разрядами
 
Creator Chernyushok, O.
Чернюшок, О. А.
Чернюшок, О. А.
Kochubey-Lytvynenko, O.
Кочубей-Литвиненко, О. В.
Кочубей-Литвиненко, О. В.
 
Subject молочна сироватка
молочная сыворотка
milk whey
електроіскрові розряди
электроискровые разряды
electric spark discharge
мікробіологічні показники
микробиологические показатели
microbiological characteristic
інактивація
инактивация
inactivation
 
Description У статті представлені результати мікробіологічних досліджень молочної сироватки, обробленої електроіскровими розрядами з напругою 30 ... 55 кВ і кількістю імпульсів від 5 до 25 з кроком 5. Встановлено, що раціональним параметром електрогідравлічної обробки сироватки молочної, який забезпечує найкращий бактерицидний ефект, є напруга 45кв з кількістю розрядів 25. Використання при обробці напруги нижче 35 кВ і вище 50 кВ не ефективне. Електроіскрова обробка має інактивуючу дію на всі види мікроорганізмів, які досліджували, у тому числі на цплісневі гриби і дріжджі.
В статье представлены результаты микробиологических исследований творожной сыворотки, обработанной электроискровыми разрядами с напряжением 30…55 кВ и количеством импульсов от 5 до 25 с шагом 5. Установлено, что рациональным параметром электрогидравлической обработки сыворотки молочной, обеспечивающим наилучший бактерицидный эффект, является напряжение 45кВ с количеством разрядов 25. Использование при обработке напряжения ниже 35 кВ и выше 50 кВ не эффективно.
Электроискровая обработка имеет инактивирующее действие на все виды микроорганизмов, которые исследовали, в том числе на плесневые грибы и дрожжи.
Article contains microbiological research results of curd whey processed by electric spark discharges with voltage of 30…55kV and impulse quantity ranging from 5 to 25 with a step of 5. It is determined that the most effective (rational) term for curd whey electric hydraulic processing which provides the best bactericidal effect is the voltage of 45 kV and 25 quantity discharge. Whey processing with the voltage below 35 kV or higher than 50 kV is not efficient.
Electric spark processing has inactivating impact on all kinds of microorganism subject for research, including mold and yeast.
 
Date 2013-09-02T10:04:08Z
2013-09-02T10:04:08Z
2013
 
Type Other
 
Identifier Chernyushok, O. Perspectives of whey treated with spark discharges / O. Chernyushok, A. Kochubej-Litvinenko // Second North-and East-European Congress of Food Science, 26-29 May 2013 - By: NUFT, 2013. - P. 232
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/9442