Використання овочевих соків і пюре у виробництві кисломлочних напоїв
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Використання овочевих соків і пюре у виробництві кисломлочних напоїв
Использование овощных соков и пюре в производстве кисломолочных напитков The use of vegetable juice and puree in production of fermented beverages |
|
Creator |
Шахова, А. А.
Шахова, А. А. Shahova, A. Ющенко, Н. М. Ющенко, Н. М. Yuschenko, N. Кочубей-Литвиненко, О. В. Кочубей-Литвиненко, О. В. Kochubey-Lytvynenko, O. |
|
Subject |
кисломолочні напої
кисломолочные напитки fermented milk овочеві соки овощные соки vegetable juices екстракти лікарських рослин экстракты лекарственных растений extracts of herbs стабілізатор стабилизатор stabilizer ацетильований крохмаль ацетилированный крохмал acetylated potato starch загущувач загуститель thickener |
|
Description |
В якості наповнювачів для кисломолочних напоїв запропоновано використання гарбузового, кабачкового, моркв’яного соків і пюре у кількості 6,0 %. З метою надання продуктам освіжаючого присмаку запропоновано додатково вводити екстракти лікарських рослин – м’яти, мелісси тощо. Структурно-механічні властивості розробленних продуктів стабілізували шляхом введення крохмально-сироваткових клейстерів на основі картопляного ацетильованого крохмалю виробництва МПП «Вімал», м.Чернігів. В якості стабілізаторів у напоях з соками використовували активний загущувач – камедь рожкового дерева у кількості 0,2 %. В качестве наполнителей для кисломолочных напитков предложено использование тыквенных, кабачкового, морковного соков и пюре в количестве 6,0%. С целью придания продуктам освежающего привкуса предложено дополнительно вводить экстракты лекарственных растений - мяты, мелиссы и т.д. Структурно-механические свойства разработанных продуктов стабилизировали путем введения крохмально-сывороточных клейстеров, приготовленных на основе картофельного ацетилированного крохмала производства МПП «Вимал», г.Чернигов. В качестве стабилизаторов в напитках с соками использовали активный загуститель - камедь рожкового дерева в количестве 0,2%. The fillers for fermented milk products offered the use of pumpkin, squash, carrot juice and puree in a number of 6.0%. In order to give the products a refreshing taste prompted to enter additional extracts of herbs - mint, lemon balm, etc. Structural and mechanical properties of new products stabilized by introducing stabilizing system, prepared on the basis of acetylated potato starch production MPP "Vimal", Chernigov. As stabilizers of drinks with juices active thickener used - locust bean gum in an amount of 0.2%. |
|
Date |
2013-09-04T06:37:33Z
2013-09-04T06:37:33Z 2008 |
|
Type |
Other
|
|
Identifier |
Шахова, А. А. Использование овощных соков и пюре в производстве кисломолочных напитков / А. А. Шахова, Н. М.Ющенко, О. В. Кочубей-Литвиненко // Техника и технология пищевых производств: тез. докл. VI Междунар. науч. конф. студентов и аспирантов, 24-25 апреля 2008 г., Могилев – Могилев, УО МГУП, 2008. – С. 264-265
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/9504 |
|
Language |
uk_UK
|
|