Запис Детальніше

Особенности расчета налогов, надбавок, наценок на предприятиях общественного питания

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Особенности расчета налогов, надбавок, наценок на предприятиях общественного питания
Особливості розрахунку податків, надбавок, націнок на підприємствах громадського харчування
Features calculating taxes, surcharges natsenok the enterprise of the Public nutrition
 
Creator Ткаченко, Н. М.
Ткаченко, Н. М.
Tkachenko, N. M.
 
Subject громадське харчування
товари
методика
продажні ціни
націнка
рахунки
надбавки
бухгалтерські проведення
общественное питание
продукты
харчі
товары
методика
продажные цены
наценка
счета
надбавки
бухгалтерские проводки
catering
food
products
methods
selling prices
margins
accounts
bonuses
accounting entries
 
Description У статті досліджено особливості громадського харчування в Україні, методику приготування харчів, товари, що реалізуються підприємствами громадського харчування, продажні ціни, націнки, реалізація напівфабрикатів, розробку продажних цін на продукцію, що виробляється підприємствами громадського харчування, розміри націнок. Складено таблицю націнок (відповідно до Наказу № 127 від 04.09.91р.); наведено торгові націнки на окремі продовольчі товари, запропоновані субрахунки до рахунку № 41 «Товари» та субрахунки до рахунку № 42 «Торгова націнка»; наведені формули визначення суми товарних надбавок, що відносяться до реалізованих товарів та ін.. – (на прикладах). На основі даних розрахунку товарних надбавок, що відносяться до реалізованих товарів (табл.4) запропоновані бухгалтерські проведення.
В статье исследованы особенности общественного питания в Украине, методика приготовления пищи, товары, реализуемые предприятиями общественного питания, продажные цены, наценки, реализация полуфабрикатов, разработку продажных цен на продукцию, которая производится предприятиями общественного питания, размеры наценок. Составлен таблицу наценок (согласно Приказа № 127 от 04.09.91р.) Приведены торговые наценки на отдельные продовольственные товары, предлагаемые субсчета к счету № 41 «Товары» и субсчета к счету № 42 «Торговая наценка»; приведены формулы определения суммы товарных надбавок , относящихся к реализованным товарам и др. .. - (На примерах). На основе данных расчета товарных надбавок, относящихся к реализованным товарам (табл.4) предложены бухгалтерские проводки.
The article deals with features catering to Ukraine, food preparation methods, products sold catering, selling prices, margins, semi implementation, development of sales prices for products produced by companies catering sizes charges. Folding table extra charge (according to the Decree № 127 of 04.09.91r.) Are trading margins on certain foodstuffs offered to the sub account number 41 "Products" and sub-accounts to the account number 42 "trade mark", the formulas to determine the amount of trade allowances relating to the goods sold, etc. .. - (With examples). Based on the calculation of trade allowances relating to goods sold (Table 4) of the proposed accounting.
 
Date 2013-09-05T06:29:38Z
2013-09-05T06:29:38Z
1998
 
Type Article
 
Identifier Ткаченко, Н. М. Особенности расчета налогов, надбавок, наценок на предприятиях общественного питания / Н. М. Ткаченко // Все о бухгалтерском учете. - № 52 (234). -1998. - С. 14-19
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/9527
 
Language other