Особенности расчета налогов, надбавок, наценок на предприятиях общественного питания
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Особенности расчета налогов, надбавок, наценок на предприятиях общественного питания
Особливості розрахунку податків, надбавок, націнок на підприємствах громадського харчування Features calculating taxes, surcharges natsenok the enterprise of the Public nutrition |
|
Creator |
Ткаченко, Н. М.
Ткаченко, Н. М. Tkachenko, N. M. |
|
Subject |
громадське харчування
товари методика продажні ціни націнка рахунки надбавки бухгалтерські проведення общественное питание продукты харчі товары методика продажные цены наценка счета надбавки бухгалтерские проводки catering food products methods selling prices margins accounts bonuses accounting entries |
|
Description |
У статті досліджено особливості громадського харчування в Україні, методику приготування харчів, товари, що реалізуються підприємствами громадського харчування, продажні ціни, націнки, реалізація напівфабрикатів, розробку продажних цін на продукцію, що виробляється підприємствами громадського харчування, розміри націнок. Складено таблицю націнок (відповідно до Наказу № 127 від 04.09.91р.); наведено торгові націнки на окремі продовольчі товари, запропоновані субрахунки до рахунку № 41 «Товари» та субрахунки до рахунку № 42 «Торгова націнка»; наведені формули визначення суми товарних надбавок, що відносяться до реалізованих товарів та ін.. – (на прикладах). На основі даних розрахунку товарних надбавок, що відносяться до реалізованих товарів (табл.4) запропоновані бухгалтерські проведення. В статье исследованы особенности общественного питания в Украине, методика приготовления пищи, товары, реализуемые предприятиями общественного питания, продажные цены, наценки, реализация полуфабрикатов, разработку продажных цен на продукцию, которая производится предприятиями общественного питания, размеры наценок. Составлен таблицу наценок (согласно Приказа № 127 от 04.09.91р.) Приведены торговые наценки на отдельные продовольственные товары, предлагаемые субсчета к счету № 41 «Товары» и субсчета к счету № 42 «Торговая наценка»; приведены формулы определения суммы товарных надбавок , относящихся к реализованным товарам и др. .. - (На примерах). На основе данных расчета товарных надбавок, относящихся к реализованным товарам (табл.4) предложены бухгалтерские проводки. The article deals with features catering to Ukraine, food preparation methods, products sold catering, selling prices, margins, semi implementation, development of sales prices for products produced by companies catering sizes charges. Folding table extra charge (according to the Decree № 127 of 04.09.91r.) Are trading margins on certain foodstuffs offered to the sub account number 41 "Products" and sub-accounts to the account number 42 "trade mark", the formulas to determine the amount of trade allowances relating to the goods sold, etc. .. - (With examples). Based on the calculation of trade allowances relating to goods sold (Table 4) of the proposed accounting. |
|
Date |
2013-09-05T06:29:38Z
2013-09-05T06:29:38Z 1998 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Ткаченко, Н. М. Особенности расчета налогов, надбавок, наценок на предприятиях общественного питания / Н. М. Ткаченко // Все о бухгалтерском учете. - № 52 (234). -1998. - С. 14-19
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/9527 |
|
Language |
other
|
|