Запис Детальніше

Оптимальне керування процесом випікання і пристрій для його здійснення

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Оптимальне керування процесом випікання і пристрій для його здійснення
Оптимальное управление процессом выпекания и устройство для его осуществления
Optimal control of the baking process and device for its implementation
 
Creator Ковальов, О. В.
Ковалев, А. В.
Kovalyov, O.
Теличкун, В. І.
Теличкун, В. И.
Telichkun, V.
Дудко, С. Д.
Дудко, С. Д.
Dudko, S.
 
Subject випікання
пекарна камера
стабілізація температура
выпечка
пекарная камера
стабилизация температура
baking
bakery chamber
temperature stabilization
 
Description Наявні способи керування процесом випікання за температурою у пекарній камері, які використовуються на сучасних хлібозаводах, передбачають стабілізацію температури, як параметра теплового режиму хлібопекарної печі. Однак в умовах радіаційно-конвективного теплообміну показання термометра значною мірою залежить від його конструкції та розташування відносно гріючих і теплосприймаючих поверхонь. Простота і доступність температурних вимірювань призводить часто до того, що ними заміняють теплові вимірювання, але однозначного зв'язку між температурою і тепловим потоком немає. Відома залежність теплового потоку від різниці температур (точніше, градієнта температур) тільки в окремих найпростіших випадках дозволяє отримувати інформацію про щільність теплового потоку на основі термометричних засобів, у основному ж ці засоби специфічні.
Имеющиеся способы управления процессом приготовления с температурой в пекарной камере, используемые на современных хлебозаводах, предусматривают стабилизацию температуры, как параметра теплового режима хлебопекарной печи. Однако в условиях радиационно-конвективного теплообмена показания термометра в значительной степени зависит от его конструкции и расположения относительно греющих и теплосприймаючих поверхностей. Простота и доступность температурных измерений приводит часто к тому, что ими заменяют тепловые измерения, но однозначной связи между температурой и тепловым потоком нет. Известна зависимость теплового потока от разности температур (точнее, градиента температур) только в отдельных простейших случаях позволяет получать информацию о плотности теплового потока на основе термометрических средств, в основном же эти средства специфические.
Existing methods of managing the process of baking the temperature in the baking chamber are used in modern bakeries, provide stabilization temperature as parameter thermal regime baking oven. However, in a radiation-convective heat thermometer largely depends on its design and location relative to the heating and heat perceivingsurfaces. Simplicity and accessibility temperature measurements often leads to the fact that they replace thermal measurement, but a clear connection between temperature and heat flux there. Known dependence of heat flux on temperature difference (more precisely, the temperature gradient) only in some simple cases to obtain information on heat flux from thermometric means, basically, these specific tools.
 
Date 2013-09-12T11:51:20Z
2013-09-12T11:51:20Z
1996
 
Type Article
 
Identifier Ковальов, О. В. Оптимальне керування процесом випікання і пристрій для його здійснення / О. В. Ковальов, В. І. Теличкун, С. Д. Дудко // Експрес–новини: наука, техніка, виробництво. – 1996. – № 22. – С. 11-22.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/9647