Якість варених ковбас
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Якість варених ковбас
Качество вареных колбас The quality of boiled sausages |
|
Creator |
Осейко, М. І.
Осейко, Н. И. Oseyko, M. Страшинський, І. М. Страшинский, И. М. Strashynskyi, I. Гончаров, Г. І. Гончаров, Г. И. Goncharov, G. |
|
Subject |
якість
качество quality окислювальні процеси м’ясна сировина ліпіди варені ковбаси фосфатна суміш харчова композиція окислительные процессы мясное сирьё липиды вареные колбасы фосфатная смесь пищевая композиция oxidative processes raw meat lipids cooked sausage phosphate mixture food composition |
|
Description |
Результати досліджень модельних варених ковбас свідчать про прискорення окислювальних змін ліпідів у ході технологічного процесу. Фосфатні препарати помітно гальмують окислювальні процеси ліпідів. Використання розробленої нами фосфатної суміші як індивідуально, так і у складі харчової композиції підвищує стійкість м’ясних систем до окислення, сприяє зменшенню вмісту продуктів окислення у готових м’ясних виробах та покращує їх якісні показники.
Результаты исследований модельных вареных колбас свидетельствуют об ускорении окислительных изменений липидов в технологическом процессе. Фосфатные препараты существенно тормозят окислительные процессы липидов. Использование разработанной фосфатной смеси как отдельно, так и у составе пищевой композиции повышает устойчивость мясных систем к окислению, способствует уменьшению содержания продуктов окисления у мясопродуктах та улучшает их качественные показатели. The results of modeling in boiled sausages indicate acceleration of oxidative changes in lipids during the process. Phosphate drugs significantly inhibit oxidation processes in lipids. phosphate mixture developed by us, both individually and as part of a food composition increases the resistance to oxidation of meat systems, reduces the content of the oxidation products processed meat products and improve their quality indicators. |
|
Date |
2012-12-17T13:59:40Z
2012-12-17T13:59:40Z 2004 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Осейко, М. Якість варених ковбас / М. Осейко, І. Страшинський, Г. Гончаров // Харчова і переробна промисловість. - 2004. - № 8. - С. 22-23.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4479 |
|
Language |
other
|
|