Запис Детальніше

Якість варених ковбас

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Якість варених ковбас
Качество вареных колбас
The quality of boiled sausages
 
Creator Осейко, М. І.
Осейко, Н. И.
Oseyko, M.
Страшинський, І. М.
Страшинский, И. М.
Strashynskyi, I.
Гончаров, Г. І.
Гончаров, Г. И.
Goncharov, G.
 
Subject якість
качество
quality
окислювальні процеси
м’ясна сировина
ліпіди
варені ковбаси
фосфатна суміш
харчова композиція
окислительные процессы
мясное сирьё
липиды
вареные колбасы
фосфатная смесь
пищевая композиция
oxidative processes
raw meat
lipids
cooked sausage
phosphate mixture
food composition
 
Description Результати досліджень модельних варених ковбас свідчать про прискорення окислювальних змін ліпідів у ході технологічного процесу. Фосфатні препарати помітно гальмують окислювальні процеси ліпідів. Використання розробленої нами фосфатної суміші як індивідуально, так і у складі харчової композиції підвищує стійкість м’ясних систем до окислення, сприяє зменшенню вмісту продуктів окислення у готових м’ясних виробах та покращує їх якісні показники.
Результаты исследований модельных вареных колбас свидетельствуют об ускорении окислительных изменений липидов в технологическом процессе. Фосфатные препараты существенно тормозят окислительные процессы липидов. Использование разработанной фосфатной смеси как отдельно, так и у составе пищевой композиции повышает устойчивость мясных систем к окислению, способствует уменьшению содержания продуктов окисления у мясопродуктах та улучшает их качественные показатели.
The results of modeling in boiled sausages indicate acceleration of oxidative changes in lipids during the process. Phosphate drugs significantly inhibit oxidation processes in lipids. phosphate mixture developed by us, both individually and as part of a food composition increases the resistance to oxidation of meat systems, reduces the content of the oxidation products processed meat products and improve their quality indicators.
 
Date 2012-12-17T13:59:40Z
2012-12-17T13:59:40Z
2004
 
Type Article
 
Identifier Осейко, М. Якість варених ковбас / М. Осейко, І. Страшинський, Г. Гончаров // Харчова і переробна промисловість. - 2004. - № 8. - С. 22-23.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4479
 
Language other