Обгрунтування та розроблення способу виробництва морозива з пребіотиками
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Обгрунтування та розроблення способу виробництва морозива з пребіотиками
Обоснование и разработка способа производства мороженого с пребиотиками Justification and development of the ice cream with prebiotics production mode |
|
Creator |
Башта (Шеремет), А. О.
Башта (Шеремет), А. А. Bashta (Sheremet), A. Остролуцька, Ю. С. Остролуцкая, Ю. С. Ostrolutska, J. |
|
Subject |
скорцонера
пюре та порошок скорцонери пребіотики морозиво харчові волокна скорцонера пюре и порошок скорцонеры пребиотики мороженое пищевые волокна scorzonera scorzonera puree and powder prebiotics ice cream dietary fiber |
|
Description |
Скорцонера – рослинна сировина багата на харчові волокна і інші біологічно-активні речовини, тому є перспективним використовувати її в якості збагачувача харчових продуктів. В даній роботі досліджено такі продукти переробки кореня скорцонери як пюре і порошок. При додаванні до морозива продуктів переробки скорцонери - пюре або порошку, отримуємо оздоровчий продукт, який має пребіотичну дію, що дозволяє зменшити ризик аліментарних захворювань та підвищити ефективність їх профілактики.Скорцонера - растительное сырье богатое пищевыми волокнами и другими биологически активными веществами, потому является перспективным использование ее в качестве обогатителя пищевых продуктов. В данной работе исследованы такие продукты переработки корня скорцонеры как пюре и порошок. При добавлении к мороженому продуктов переработки скорцонеры - пюре или порошка, получаем оздоровительный продукт, который имеет пребиотической действие, что позволяет уменьшить риск алиментарных заболеваний и повысить эффективность их профилактики. Scorzonera - herbs rich in dietary fiber and other biologically active substances, so it is perspective to use it as food enrichers. This paper investigates such by-products of scorzonera root as puree and powder. When added to ice cream products of scorzonera processing - puree or powder, receive health product that has a prebiotic effect, which reduces the risk of nutritional diseases and increase the effectiveness of its prevention. |
|
Date |
2013-09-16T06:42:06Z
2013-09-16T06:42:06Z 2013 |
|
Type |
Thesis
|
|
Identifier |
Башта, А. О. Обгрунтування та розроблення способу виробництва морозива з пребіотиками / А. О. Башта, Ю. С. Остролуцька // Технічні науки: стан, досягнення і перспективи розвитку м'ясної, олієжирової та молочної галузей: матеріали другої міжнародної науково-технічної конференції, Київ, 20 –21 березня 2013 р. / НУХТ. – Київ, 2013. – С. 116.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/9682 |
|
Language |
other
|
|