Запис Детальніше

Обгрунтування та розроблення способу виробництва морозива з пребіотиками

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Обгрунтування та розроблення способу виробництва морозива з пребіотиками
Обоснование и разработка способа производства мороженого с пребиотиками
Justification and development of the ice cream with prebiotics production mode
 
Creator Башта (Шеремет), А. О.
Башта (Шеремет), А. А.
Bashta (Sheremet), A.
Остролуцька, Ю. С.
Остролуцкая, Ю. С.
Ostrolutska, J.
 
Subject скорцонера
пюре та порошок скорцонери
пребіотики
морозиво
харчові волокна
скорцонера
пюре и порошок скорцонеры
пребиотики
мороженое
пищевые волокна
scorzonera
scorzonera puree and powder
prebiotics
ice cream
dietary fiber
 
Description Скорцонера – рослинна сировина багата на харчові волокна і інші біологічно-активні речовини, тому є перспективним використовувати її в якості збагачувача харчових продуктів. В даній роботі досліджено такі продукти переробки кореня скорцонери як пюре і порошок.
При додаванні до морозива продуктів переробки скорцонери - пюре або порошку, отримуємо оздоровчий продукт, який має пребіотичну дію, що дозволяє зменшити ризик аліментарних захворювань та підвищити ефективність їх профілактики.Скорцонера - растительное сырье богатое пищевыми волокнами и другими биологически активными веществами, потому является перспективным использование ее в качестве обогатителя пищевых продуктов. В данной работе исследованы такие продукты переработки корня скорцонеры как пюре и порошок.
При добавлении к мороженому продуктов переработки скорцонеры - пюре или порошка, получаем оздоровительный продукт, который имеет пребиотической действие, что позволяет уменьшить риск алиментарных заболеваний и повысить эффективность их профилактики.
Scorzonera - herbs rich in dietary fiber and other biologically active substances, so it is perspective to use it as food enrichers. This paper investigates such by-products of scorzonera root as puree and powder.
When added to ice cream products of scorzonera processing - puree or powder, receive health product that has a prebiotic effect, which reduces the risk of nutritional diseases and increase the effectiveness of its prevention.
 
Date 2013-09-16T06:42:06Z
2013-09-16T06:42:06Z
2013
 
Type Thesis
 
Identifier Башта, А. О. Обгрунтування та розроблення способу виробництва морозива з пребіотиками / А. О. Башта, Ю. С. Остролуцька // Технічні науки: стан, досягнення і перспективи розвитку м'ясної, олієжирової та молочної галузей: матеріали другої міжнародної науково-технічної конференції, Київ, 20 –21 березня 2013 р. / НУХТ. – Київ, 2013. – С. 116.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/9682
 
Language other