Запис Детальніше

Influence of lactose fermentative yeast on fermented serum and malt drink parameters

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Influence of lactose fermentative yeast on fermented serum and malt drink parameters
Влияние лактосбраживающих дрожжей на сбраживание сывороточно-солодового напитка
Вплив лактозозброджувальних дріжджів на зброджування сироватко-солодового сусла
 
Creator Chepel, N.
Чепель, Н. В.
Чепель, Н. В.
Grek, O.
Грек, Е. В.
Грек, О. В.
Krasulya, O.
Красуля, Е. А.
Красуля, О. О.
 
Subject fermentation waste products
побічні продукти бродіння
побочные продукты брожения
serum and malt drink
сироватко-солодовий напій
сывороточно-солодовый напиток
 
Description Influence of different lactose fermentative yeast races (Zygosaccharomyces lactis 868-K, Saccharomyces lactis 95, Kluyveromyces lactis 469) on physical and chemical parameters of fermented wort in comparison with the standard ones was investigated. The results prove the highest fermentative activity of Zygosaccharomyces lactis 868-K yeast, in particular: ethyl alcohol content – 1.0 v. %, sodium hydroxide solution acidity with concentration of 1 mol/dm3 per 100 cm3 of drink – 3,5 cm3, drink stability at 20 C – 5 days. Physical and chemical parameters of wort fermented with Saccharomyces lactis 95 and Kluyveromyces lactis 469 yeast are considerable lower than the standard ones which points at rather low activity of ferments catalyzing lactose hydrolysis.Досліджено вплив різних лактозозброджувальних рас дріжджів (Zygosaccharomyces lactis 868-K, Saccharomyces lactis 95, Kluyveromyces lactis 469) на фізико-хімічні показники збродженого сусла порівняно з нормативними. Результати свідчать про найбільшу бродильну активність дріжджів Zygosaccharomyces lactis 868-K, зокрема: вміст етилового спирту – 1,0 об.%, кислотність розчину гідроокису натрію концентрацією 1 моль/дм3 на 100 см3 напою – 3,5 см3, стійкість напою при 20 C – 5 діб. Фізико-хімічні показники сусел, ферментованих дріжджами Saccharomyces lactis 95 та Kluyveromyces lactis 469, значно нижчі за нормативні, що вказує на невисоку активність ферментів, які каталізують гідроліз лактози.Исследовано влияние различных лактозозброджувальних рас дрожжей (Zygosaccharomyces lactis 868-K, Saccharomyces lactis 95, Kluyveromyces lactis 469) на физико-химические показатели сброженного сусла сравнению с нормативными. Результаты свидетельствуют о наибольшей бродильную активность дрожжей Zygosaccharomyces lactis 868-K, в частности: содержание этилового спирта - 1,0% об., Кислотность раствора гидроокиси натрия концентрацией 1 моль/дм3 на 100 см3 напитка - 3,5 см3, устойчивость напитка при 20  C - 5 суток. Физико-химические показатели сусел, ферментированных дрожжами Saccharomyces lactis 95 и Kluyveromyces lactis 469, значительно ниже нормативных, что указывает на невысокую активность ферментов, которые катализируют гидролиз лактозы.
 
Date 2013-09-16T07:50:27Z
2013-09-16T07:50:27Z
2013
 
Type Thesis
 
Identifier Chepel, N. Influence of lactose fermentative yeast on fermented serum and malt drink parameters / N. Chepel, О. Grek, O. Krasulia // The Second North and Aest Evropean Congress on Food. Book of abstracts. May 26-29, 2013. – K.: NUFT, 2013 – P. 86.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/9697
 
Language other