Запис Детальніше

Термодинаміка переходу спіраль – клубок у водних розчинах біополімерів

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Термодинаміка переходу спіраль – клубок у водних розчинах біополімерів
Термодинамика перехода спираль - клубок в водных растворах биополимеров
Thermodynamics transition helix - coil in aqueous solutions of biopolymers
 
Creator Мельник, О. П.
Манк, В. В.
Мельник, О. П.
Манк, В. В.
Melnyk, O. P.
Mank, V.
 
Subject макромолекула крохмалю
золь-гель перехід
вільна енергія
водневі зв'язки
макромолекула крахмала
золь-гель переход
свободная энергия
водородные связи
macromolecule starch
sol-gel transition
free energy
hydrogen bonds
 
Description Проведено дослідження механізму золь-гель переходу дисперсних систем методами реології, рентгенофазового аналізу, ЯМР- та ІЧ-спектроскопії. Встановлено, що у певному діапазоні температур спостерігається зміна характеру міжмолекулярних взаємодій у макромолекулі крохмалю, що викликана золь-гель переходом.
Проведено исследование механизма золь-гель перехода дисперсных систем методами реологии, рентгенофазового анализа, ЯМР- и ИК-спектроскопии. Установлено, что в определенном диапазоне температур наблюдается изменение характера межмолекулярных взаимодействий в макромолекуле крахмала, вызванное золь-гель переходом.
A study of the sol-gel transition mechanism of dispersed systems by rheology, X-ray analysis, NMR and IR spectroscopy. Found that in a certain range of temperatures observed change in the nature of intermolecular interactions in the macromolecule starch, which is caused by the sol-gel transition.
 
Date 2013-09-17T07:16:37Z
2013-09-17T07:16:37Z
2010
 
Identifier Мельник, О. П. Термодинаміка переходу спіраль – клубок у водних розчинах біополімерів / О. П. Мельник, В. В. Манк // Міжнародна наукова конференція «Химическая термодинамика. Фазовые равновесия и термодинамические характеристики компонентов». – 2010. – Донецьк. – С. 56-58.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/9704
 
Language uk_UK