Запис Детальніше

The perspectives of application of vitamin D in the technologies of production of bakery products with functional purposes

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title The perspectives of application of vitamin D in the technologies of production of bakery products with functional purposes
Перспективи застосування вітаміну D в технологіях виробництва хлібобулочних виробів функціонального призначення
Перспективы применения витамина D в технологиях производства хлебобулочных изделий функционального назначения
 
Creator Бортнічук, О. В.
Бортничук, О. В.
Bortnichuk, O.
Гавриш, А. В.
Гавриш, А. В.
Havrysh, A.
Доценко, В. Ф.
Доценко, В. Ф.
Dotsenko, V.
Поворознюк, В. В.
Поворознюк, В. В.
Povorozniuk, V.
 
Subject vitamin D
вітамін D
витамин D
25(OH)D
25(OH)D
25 (OH) D
enhanced foods
збагачені продукти
обогащенные продукты
fortification
збагачення
обогащение
 
Description Low vitamin D intake and status have been reported worldwide and many studies have suggested that this low status may be involved in the development of several chronic diseases. There are a limited number of natural dietary sources of vitamin D leading to a real need for alternatives to improve dietary intake. Enhancement of foods with vitamin D is a possible mode for ensuring increased consumption and thus improved vitamin D status. The present review examines studies investigating effects of vitamin D enhanced foods in humans and the feasibility of the approach is discussed.
Низький рівень вітаміну D спостерігається по всьому світі, багато досліджень свідчать про те, що низький рівень вітаміну D взаємопов’язаний із низкою хронічних захворювань. Обмежена кількість природних джерел вітаміну D спричиняє необхідність збагатчення харчових продуктів вітаміном D. Збільшення асортименту харчових продуктів збагачених вітаміном D може призвести до збільшення споживання вітаміну з харчовими продуктами, отже, до підвищення рівня вітаміну D в організмі людей. В цьому огляді розглядаються та обговорюються шляхи та методи збагачення продуктів харчування їх переваги та недоліки.
Низкий уровень витамина D наблюдается по всему миру, многие исследования свидетельствуют о том, что низкий уровень витамина D взаимосвязан с рядом хронических заболеваний. Ограниченное количество природных источников витамина D вызывает необходимость обогащенния пищевых продуктов витамином D. Увеличение ассортимента пищевых продуктов обогащенных витамином D может привести к увеличению потребления витамина с пищевыми продуктами, соответственно, к повышению уровня витамина D в организме людей. В этом обзоре рассматриваются и обсуждаются пути и методы обогащения продуктов питания их преимущества и недостатки.
 
Publisher Bortnichuk, O. The perspectives of application of vitamin d in the technologies of production of bakery products with functional purposes / O. Bortnichuk, A. Gavrish, V. Dotsenko, V. Povorozniuk // Nauka i Studia. – 2013. – №18 (86). – P. 50-58.
 
Date 2013-09-17T08:02:55Z
2013-09-17T08:02:55Z
2013
 
Type Article
 
Identifier http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/9715
 
Language en