The perspectives of application of vitamin D in the technologies of production of bakery products with functional purposes
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
The perspectives of application of vitamin D in the technologies of production of bakery products with functional purposes
Перспективи застосування вітаміну D в технологіях виробництва хлібобулочних виробів функціонального призначення Перспективы применения витамина D в технологиях производства хлебобулочных изделий функционального назначения |
|
Creator |
Бортнічук, О. В.
Бортничук, О. В. Bortnichuk, O. Гавриш, А. В. Гавриш, А. В. Havrysh, A. Доценко, В. Ф. Доценко, В. Ф. Dotsenko, V. Поворознюк, В. В. Поворознюк, В. В. Povorozniuk, V. |
|
Subject |
vitamin D
вітамін D витамин D 25(OH)D 25(OH)D 25 (OH) D enhanced foods збагачені продукти обогащенные продукты fortification збагачення обогащение |
|
Description |
Low vitamin D intake and status have been reported worldwide and many studies have suggested that this low status may be involved in the development of several chronic diseases. There are a limited number of natural dietary sources of vitamin D leading to a real need for alternatives to improve dietary intake. Enhancement of foods with vitamin D is a possible mode for ensuring increased consumption and thus improved vitamin D status. The present review examines studies investigating effects of vitamin D enhanced foods in humans and the feasibility of the approach is discussed. Низький рівень вітаміну D спостерігається по всьому світі, багато досліджень свідчать про те, що низький рівень вітаміну D взаємопов’язаний із низкою хронічних захворювань. Обмежена кількість природних джерел вітаміну D спричиняє необхідність збагатчення харчових продуктів вітаміном D. Збільшення асортименту харчових продуктів збагачених вітаміном D може призвести до збільшення споживання вітаміну з харчовими продуктами, отже, до підвищення рівня вітаміну D в організмі людей. В цьому огляді розглядаються та обговорюються шляхи та методи збагачення продуктів харчування їх переваги та недоліки. Низкий уровень витамина D наблюдается по всему миру, многие исследования свидетельствуют о том, что низкий уровень витамина D взаимосвязан с рядом хронических заболеваний. Ограниченное количество природных источников витамина D вызывает необходимость обогащенния пищевых продуктов витамином D. Увеличение ассортимента пищевых продуктов обогащенных витамином D может привести к увеличению потребления витамина с пищевыми продуктами, соответственно, к повышению уровня витамина D в организме людей. В этом обзоре рассматриваются и обсуждаются пути и методы обогащения продуктов питания их преимущества и недостатки. |
|
Publisher |
Bortnichuk, O. The perspectives of application of vitamin d in the technologies of production of bakery products with functional purposes / O. Bortnichuk, A. Gavrish, V. Dotsenko, V. Povorozniuk // Nauka i Studia. – 2013. – №18 (86). – P. 50-58.
|
|
Date |
2013-09-17T08:02:55Z
2013-09-17T08:02:55Z 2013 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/9715
|
|
Language |
en
|
|