Total phenolic content and free radical scavenging activity of extracts from selected plants of ukrainian flora: potential for application in functional food technologies
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Total phenolic content and free radical scavenging activity of extracts from selected plants of ukrainian flora: potential for application in functional food technologies
Загальний вміст фенольних сполук та антирадикальна активнысть екстрактів з обраних рослин української флори: перспективи застосування у технологіях функціональних харчових продуктів Общее содержание фенольных соединений и антирадикальная активнысть экстрактов из выбранных растений украинской флоры: перспективы применения в технологиях функциональных пищевых продуктов |
|
Creator |
Иванова, В. Д.
Арсеньева, Л. Ю. Іванова, В. Д. Арсеньєва, Л. Ю. Ivanova, V. Arsenieva, L. |
|
Subject |
extract
экстракт екстракт |
|
Description |
Last years the search for new sources of natural antioxidants, especially of plant origin, has been increased. Their presence in functional foods may provide a physiological effect on the human organism, helps to reduce the risk of certain diseases (eg inflammatory, cardiovascular, tumor). Phenolic compounds are an important class of secondary plant metabolites and potent free radical scavengers because they can donate their alcoholic hydrogen atom to free radicals. В останні роки посилився пошук нових джерел природних антиоксидантів, особливо рослинного походження. Їх присутність у функціональних харчових продуктів може забезпечити фізіологічну дію на організм людини, допомагає знизити ризик деяких захворювань (наприклад, протизапальних, серцево-судинних, пухлинних). В последние годы усилился поиск новых источников природных антиоксидантов, особенно растительного происхождения. Их присутствие в функциональных пищевых продуктов может обеспечить физиологическое действие на организм человека, помогает снизить риск некоторых заболеваний (например, противовоспалительных, сердечно-сосудистых, опухолевых).
|
|
Date |
2013-09-18T06:35:43Z
2013-09-18T06:35:43Z 2012 |
|
Type |
Thesis
|
|
Identifier |
Ivanova, V. Total phenolic content and free radical scavenging activity of extracts from selected plants of ukrainian flora: potential for application in functional food technologies / V. Ivanova, L. Arsenieva // Book of abstracts : 7th Conference on Medicinal and Aromatic Plants of Southeast European Countries, 27-30 May, 2012. Subotica. – Belgrade: Institute for Medicinal plants research, 2012. – P. 102.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/9732 |
|
Language |
other
|
|