Запис Детальніше

Актуалізація концепту страху в готичному романі «Дракула» Брема Стокера та способи його передачі в українському перекладі

DSpace at TNPU

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Актуалізація концепту страху в готичному романі «Дракула» Брема Стокера та способи його передачі в українському перекладі
 
Creator Чумак, Галина
 
Subject готичний роман
концепт страху
моторошний
тривога
психологічнийприйом
адекватність перекладу.
 
Description У статті досліджуються наративні прийоми актуалізації концепту страху в готичномуромані «Дракула» Брема Стокера та аналізуються способи його передачі в українськомуперекладі.
В статье рассматриваются наративные приемы актуализации концепта страха вготическом романе «Дракула» Брема Стокера и анализируются способы его передачи вукраинском переводе.
The article focuses on the analysis of narrative strategy chosen by Bram Stoker to realize theconcept of fear in his gothic novel “Dracula” and analyses its rendering in Ukrainian translation.
 
Publisher Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка
 
Date 2013-09-23T10:48:31Z
2013-09-23T10:48:31Z
2011
 
Type Article
 
Identifier Чумак, Г. Актуалізація концепту страху в готичному романі «Дракула» Брема Стокера та способи його передачі в українському перекладі / Галина Чумак // Studia Methodologica : [науковий збірник] / гол. Р. Гром’як; відп. ред. І. Папуша ; редкол.: О. Куца, М. Лабащук, Н. Поплавська [та ін.]. – Тернопіль : ТНПУ, 2011. – Вип. 33. – C. 107-114. – Бібліогр. в кінці ст.
http://dspace.tnpu.edu.ua/handle/123456789/3350
 
Language uk
 
Rights © Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка