Запис Детальніше

Математичне моделювання процесу формування тіста екструзією

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Математичне моделювання процесу формування тіста екструзією
Математическое моделирование процесса формования теста экструзией
Forming dough extrusion
 
Creator Сандул, О. О.
Сандул, Е. А.
Sandul, E.
Штефан, Є. В.
Штефан, Е. В.
Shtefan, E.
Теличкун, Ю. С.
Теличкун, Ю. С.
Telichkun, Yu.
Теличкун, В. І.
Теличкун, В. И.
Telichkun, V.
 
Subject дріжджове тісто
газова фаза
моделювання
екструзія
дрожжевое тесто
газовая фаза
моделирование
экструзия
yeast dough
the gas phase
modeling
extrusion
моделювання
екструзія
дріжджове тісто
газова фаза
моделирование
экструзия
дрожжевое тесто
газовая фаза
modeling
extrusion
yeast dough
the gas phase
 
Description Наведено загальну схему моделювання процесу формування тістових заготовок методом екструзії. Основну увагу приділено особливостям одного з об’єктів дослідження – пшеничному дріжджовому тісту, яке розглядається як пружно-в’язко-пластичний матеріал, та аналітичній моделі, що описує поведінку тіста, яке екструдується, у реальних просторово-часових умовах. Розглянуто питання, пов’язані з особливостями поведінки газової фази тіста під тиском та її вплив на кінетику процесу.
Представлена общая схема моделирования процесса формования тестовых заготовок методом экструзии. Основное внимание уделено особенностям одного из объектов исследования – пшеничному дрожжевому тесту, которое рассматривается как упруго-вязко-пластичный материал, и аналитической модели, описывающей поведение экструдируемого теста в реальных пространственно-временных условиях. Рассмотрены вопросы, связанные с особенностями поведения газовой фазы теста под давлением и ее влияние на кинетику процесса экструзии.
A general scheme of modeling dough molding process by extrusion. Focuses on the characteristics of one of the objects of study - wheat yeast dough, which is regarded as an elastic-visco-plastic material, and an analytical model that describes the behavior of the extruded dough in real space-time conditions. The questions related to the specific behavior of the gas phase of the test pressure and its effect on the kinetics of the extrusion process.
 
Date 2013-09-24T09:58:30Z
2013-09-24T09:58:30Z
2001
 
Type Article
 
Identifier Математичне моделювання процесу формування тіста екструзією / О. О. Сандул, Є. В. Штефан, Ю. С. Теличкун, В. І. Теличкун // Харчова промисловість. – 2001. - № 1 (46). – С. 95 – 98.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/9892
 
Language other