Математичне моделювання процесу формування тіста екструзією
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Математичне моделювання процесу формування тіста екструзією
Математическое моделирование процесса формования теста экструзией Forming dough extrusion |
|
Creator |
Сандул, О. О.
Сандул, Е. А. Sandul, E. Штефан, Є. В. Штефан, Е. В. Shtefan, E. Теличкун, Ю. С. Теличкун, Ю. С. Telichkun, Yu. Теличкун, В. І. Теличкун, В. И. Telichkun, V. |
|
Subject |
дріжджове тісто
газова фаза моделювання екструзія дрожжевое тесто газовая фаза моделирование экструзия yeast dough the gas phase modeling extrusion моделювання екструзія дріжджове тісто газова фаза моделирование экструзия дрожжевое тесто газовая фаза modeling extrusion yeast dough the gas phase |
|
Description |
Наведено загальну схему моделювання процесу формування тістових заготовок методом екструзії. Основну увагу приділено особливостям одного з об’єктів дослідження – пшеничному дріжджовому тісту, яке розглядається як пружно-в’язко-пластичний матеріал, та аналітичній моделі, що описує поведінку тіста, яке екструдується, у реальних просторово-часових умовах. Розглянуто питання, пов’язані з особливостями поведінки газової фази тіста під тиском та її вплив на кінетику процесу. Представлена общая схема моделирования процесса формования тестовых заготовок методом экструзии. Основное внимание уделено особенностям одного из объектов исследования – пшеничному дрожжевому тесту, которое рассматривается как упруго-вязко-пластичный материал, и аналитической модели, описывающей поведение экструдируемого теста в реальных пространственно-временных условиях. Рассмотрены вопросы, связанные с особенностями поведения газовой фазы теста под давлением и ее влияние на кинетику процесса экструзии. A general scheme of modeling dough molding process by extrusion. Focuses on the characteristics of one of the objects of study - wheat yeast dough, which is regarded as an elastic-visco-plastic material, and an analytical model that describes the behavior of the extruded dough in real space-time conditions. The questions related to the specific behavior of the gas phase of the test pressure and its effect on the kinetics of the extrusion process. |
|
Date |
2013-09-24T09:58:30Z
2013-09-24T09:58:30Z 2001 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Математичне моделювання процесу формування тіста екструзією / О. О. Сандул, Є. В. Штефан, Ю. С. Теличкун, В. І. Теличкун // Харчова промисловість. – 2001. - № 1 (46). – С. 95 – 98.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/9892 |
|
Language |
other
|
|