Спосіб отримання натуральних ароматизаторів «Коріандровий аромат» (Патент України на корисну модель №18131)
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Спосіб отримання натуральних ароматизаторів «Коріандровий аромат» (Патент України на корисну модель №18131)
Способ получения ароматизаторов «Кориандровый аромат» (Патент Украины на полезную модель №18131) Method of natural flavoring "Coriander flavor" (Ukraine Patent for utility model № 18131) |
|
Creator |
Чепель, Н. В.
Чепель, Н. В. Chepel, N. Frolova, N. Фролова, Н. Е. Фролова, Н. Э. Усенко, В. О. Усенко, В. А. Usenko, V. |
|
Subject |
ефірна олія
эфирное масло essential oil коріандр кориандр coriander вакуумне фракціонування вакуумное фракционирование vacuum fraction |
|
Description |
Спосіб отримання натуральних ароматизаторів, що передбачав фракціонування під вакуумом ефірної олії коріандру з розділенням на терпенову фракцію та детерпенізовану ефірну олію, який відрізняється тим, що детерпенізовану ефірну олію коріандру додатково фракціонують на першу (1), другу (2), третю (3), четверту (4) фракції і кубовий залишок (5), де першу фракцію виділяють за тиском 2 кПа в кількості 4,10-5-4,20 мас. % від кількості детерпенізованої ефірної олії, другу фракцію - за тиском 1,1 4- 1,33 кПа в кількості 5,95 -4- 6,05 мас. %, третю фракцію - за тиском 0,94-1,1 кПа в кількості 7,64 4- 7,75 мас. %, четверту фракцію - за тиском 0,9 -5-1,1 кПа в кількості 65,35 - 65,75 мас. %, кубовий залишок - в кількості 16,15 – 16,95 мас. %, який відрізняється тим, що натуральні ароматизатори отримують шляхом комбінування фракцій в таких масових співвідношеннях: 1:2:3:4:5 = 0,90-1,10:1,95-5-2,33: 5,254-5,60:39,504- 47,50:1,95.4-2,30. Способ получения натуральных ароматизаторов, предусматривал фракционирования под вакуумом эфирного масла кориандра с разделением на терпенов фракцию и детерпенизовану эфирное масло, отличающийся тем, что детерпенизовану эфирное масло кориандра дополнительно фракционируют на первую (1), вторую (2), третью (3), четвертую (4) фракции и кубовый остаток (5), где первую фракцию выделяют с давлением 2 кПа в количестве 4,10-5-4,20 масс. % от количества детерпенизованои эфирного масла, вторую фракцию - за давлением 1,1 4 - 1,33 кПа в количестве 5,95 -4 - 6,05 масс. %, Третью фракцию - за давлением 0,94-1,1 кПа в количестве 7,64 4 - 7,75 масс. %, Четвертую фракцию - за давлением 0,9 -5-1,1 кПа в количестве 65,35 - 65,75 масс. %, Кубовый остаток - в количестве 16,15 - 16,95 масс. %, Отличающийся тем, что натуральные ароматизаторы получают путем комбинирования фракций в таких массовых соотношениях: 1:2:3:4:5 = 0,90-1,10:1,95-5-2,33: 5,254-5, 60:39,504 - 47,50:1,95.4-2,30. Method of natural flavoring, which involved fractionation under vacuum essential oil of coriander separation into terpene fraction and free terpene essential oil, which is characterized in that the essential oil of coriander further fractionated on the first (1), second (2), third (3) fourth (4) fraction and bottoms (5), where the first fraction was isolated by pressure of 2 kPa in the number 4,10-5-4,20 % wt.of the essential oil fraction of a second - with the pressure of 1.1 4 - 1.33 kPa in an amount of 5.95 -4 - 6.05 wt. %, A third faction - the pressure in kPa 0,94-1,1 of 7.64 4 - 7.75 wt. %, The fourth faction - the pressure of 0.9 kPa at -5-1,1 of 65.35 - 65.75 wt. %. Bottoms - in the amount of 16.15 - 16.95 wt. %. Wherein the natural flavors that are obtained by combining fractions in such massive proportions: 1:2:3:4:5 = 0,90-1,10:1,95-5-2,33: 5,254-5, 60:39,504 - 47,50:1,95.4-2,30. |
|
Date |
2013-09-27T10:09:26Z
2013-09-27T10:09:26Z 2006 |
|
Type |
Other
|
|
Identifier |
Патент України на корисну модель № 18131, МПК7 С11 В1/10,С11 В9/02. Спосіб отримання натуральних ароматизаторів «Коріандровий аромат» / Усенко В. О., Фролова Н. Е., Чепель Н. В. ; замовник і патентовласник Націон. унів.-т харч. техн. – № 200606053; заявл. 01.06.2006; опубл. 16.10.2006, Бюл. № 10.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/9959 |
|
Language |
other
|
|