Запис Детальніше

Oil seeds as a source of edible protein

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Oil seeds as a source of edible protein
Насіння олійних культур як джерело харчових білків
Семена масличных культур как источник пищевых белков
 
Creator Nosenko, T.
Mank, V.
Zhukova, Y. F.
Носенко, Т. Т.
Манк, В. В.
Жукова, Я. Ф.
Носенко, Т. Т.
Манк, В. В.
Жукова, Я. Ф.
 
Subject oil seed
protein isolates
насіння олійних культур
білкові ізоляти
семена масличных культур
белковые изоляты
 
Description The influence of technological parameters such as solvent content, temperature, duration, enzyme presence on the protein recovery from meal of different oil seed (sunflower, soy, rape) and their functional property was investigated in this work.
The maximal yield of protein isolates from sunflower meal was received with using of alkaline solvent. But protein extraction by neutral solvent such as sodium chloride solution results in better technological properties of obtained protein isolates. The optimum temperature for protein extraction from different meal was 45-50 °C and extracted protein quantity reached its maximum after 40-50 min extraction duration.
Using of proteolitic enzyme during protein extraction resulted in increasing of extracted protein quantity and improving their technological properties. Іncreasing of solubility, emulsifying and foaming capacity of protein isolate was observed.
В роботі було досліджено вплив технологічних параметрів, а саме, склад розчинника, температури, тривалості, ферментів на вилучення білків із шротів різних олійних культур (соняшника, сої, ріпаку) та їх функціонально-технологічні властивості.
Максимальний вихід білкових ізолятів із соняшникового шроту був при використанні лужних розчинів. Проте використання нейтральних розчинників, таких як розчин хлориду натрію приводило до одержання білкових ізолятів із кращими технологічними властивостями. Оптимальна температура для екстрагування білків із шротів була 45-50 °C, максимальна кількість екстрагувалась через 40-50 хвилин.
Екстрагування білків в присутності протеолітичних ферментів призводило до збільшення ефективності екстракції та покращення технологічних властивостей екстрагованих білків. Спостерігалось збільшення розчинності, емульгуючої та піноутворюючої здатності білкових ізолятів.
В роботе было исследовано влияние технологических параметров, аименно, состав растворителя, температуры, длительности, ферментов на извлечение белков из шротов различных масличных культур (подсолнечника, сои, рапса) и их функционально-технологические свойства.
Максимальный виход белковых изолятов из подсолнечного шрота был в случае использования щелочных растворов. Но использование нейтральних растворов, таких как раствор хлорида натрия приводило к получению белковых изолятов с болем високими технологическими свойствами. Оптимальная температура для экстрагирования белков из шротов была 45-50 °C, максимальное количество экстрагуровалось через 40-50минут.
Экстрагирование белков в присутствии протеолитических ферментов приводило к увеличению эффективности экстракции и улучшению технологических свойств экстрагованных белков. Наблюдалось увеличение растворимости, эмульгирующей и пенообразующей способности белковых изолятов.
 
Date 2013-10-04T08:58:58Z
2013-10-04T08:58:58Z
2013
 
Type Other
 
Identifier Nosenko, Т. Oil seeds as a source of edible protein / T. Nosenko, V. Mank, Y. Zhukova // NEEFood – 2013 : the Second North and East European Congress on Food, 26 – 29 May, 2013 : book of Abstracts. - Kyiv, Ukraine, 2013. - Р. 70.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/10096
 
Language other