Запис Детальніше

Безалкогольні сокові напої антиоксидантної дії з фітоекстрактами

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Безалкогольні сокові напої антиоксидантної дії з фітоекстрактами
Безалкогольные соковые напитки антиоксидантного действия с фитоэкстрактами
Soft juice drinks antioxidant action with phytoextracts
 
Creator Ясінська, І. Л.
Іванова, В. Д.
Ясинская, И. Л.
Иванова, В. Д.
Yasinska, I.
Ivanova, V.
 
Subject безалкогольні сокові напої
фітоекстракти
антиоксиданти
антирадикальна активність
дфпг
безалкогольные соковые напитки
фитоэкстракты
антиоксиданты
антирадикальная активность
дфпг
soft juice drinks
phytoextracts
antioxidants
antiradical activity
dpph
 
Description Розроблено рецептури безалкогольних напоїв з підвищеним вмістом речовин антиоксидантної дії. Як функціональні інгредієнти використано фруктово-овочеві соки та водні екстракти з лікарської рослинної сировини. В отриманих напоях визначено вміст сполук антиоксидантної дії, зокрема суму фенольних сполук, аскорбінової кислоти. Визначено антирадикальну активність розроблених напоїв, яка склала 2,35±0,049 та 1,12±0,032 мМ–екв. аскорбінової кислоти. Напої мають приємні оригінальні органолептичні властивості та можуть бути використані для споживання як додаткове джерело антиоксидантів.
Разработаны рецептуры напитков с повышенным содержанием веществ антиоксидантного действия. Как функциональные ингредиенты использованы фруктово-овощные соки и водные экстракты из лекарственного растительного сырья. В полученных напитках определено содержание соединений антиоксидантного действия, в частности сумму фенольных соединений, аскорбиновой кислоты. Определено антирадикальную активность разработанных напитков, которая составила 2,35 ± 0,049 и 1,12 ± 0,032 ммоль-экв. аскорбиновой кислоты. Напитки имеют приятные оригинальные органолептические свойства и могут быть использованы для потребления в качестве дополнительного источника антиоксидантов.
The compositions of soft drinks with high content of antioxidants were developed. Fruit and vegetable juices and water extracts from medicinal plants were used as functional ingredients. The content of antioxidant compounds, particularly the amount of phenolic compounds and ascorbic acid in obtained drinks were determined. Antiradical activity of soft drinks was 2,35 ± 0,049 and 1,12 ± 0,032 mM-equivalent of ascorbic acid. The drinks have nice original organoleptic properties and can be used for consumption as an additional source of antioxidants.
 
Date 2013-10-07T11:40:45Z
2013-10-07T11:40:45Z
2013
 
Type Article
 
Identifier Ясінська, І. Л. Безалкогольні сокові напої антиоксидантної дії з фіто екстрактами / І. Л. Ясінська, В. Д. Іванова // Наукові праці ОНАХТ. –2013. – Т. 2, Вип. 44 – С. 55-58.
2073-8730
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/10114
 
Language uk_UK