Оптимизация симплекс-методом состава зерновых смесей с добавлением сушеных овощей
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Оптимизация симплекс-методом состава зерновых смесей с добавлением сушеных овощей
Оптимізація симплекс-методом складу зернових сумішей з додаванням сушених овочів Optimization of the simplex method composition of grain mixtures with addition of dried vegetables |
|
Creator |
Махинько, Л. В.
Махинько, Л. В. Makhynko, L. Махинько, В. Н. Махинько, В. М. Makhynko, V. Хуртак, М. А. Хуртак, М. О. Hyrtak, M. |
|
Subject |
мюсли
зерновые хлопья сушеные овощи оптимизация симплекс-метод мюслі зернові пластівці сушені овочі оптимізація симплекс-метод muesli cereals dried vegetables optimization simplex method |
|
Description |
Статья посвящена проблеме создания оптимальных по составу и цене зерновых смесей быстрого приготовления (мюслей) с добавлением сушеных овощей. Известно, что эти добавки способны значительно повысить пищевую ценность конечного продукта, однако выбор вносимой добавки и ее дозировка определяются преимущественно органолептическими показателями. В работе методами линейного программирования (симплекс-методом) оптимизирован состав овоще-зерновых смесей за показателями стоимости и калорийности, а также рассчитан их химический состав. Стаття присвячена проблемі створення оптимальних за складом і ціною зернових сумішей швидкого приготування з додаванням сушених овочів. Відомо, що ці добавки здатні значно підвищити харчову цінність кінцевого продукту, однак вибір внесеної добавки і її дозування визначаються переважно органолептичними показниками. В роботі методами лінійного програмування (симплекс-методом) оптимізовано склад овоче-зернових сумішей за показниками вартості і калорійності, а також розраховано їх хімічний склад. The article is devoted to the problem of creation of optimal at structure and price cereal mixtures’ of fast preparation (muesli) with addition of dried vegetables. It is known that these additioves are significantly able to improve food value of fiinal product but choise of introduced aditive and its dosage are estimated chiefly by organoleptic factors. With the help of linear programming methods (simplex method) it is optimized vegetables and cereal mixtures’ structure on indicators of the value and caloric content and calculated chemical composition. |
|
Date |
2013-10-11T06:34:14Z
2013-10-11T06:34:14Z 2013 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Махинько, Л. В. Оптимизация симплекс-методом состава зерновых смесей с добавлением сушеных овощей / Л. В. Махинько, В. Н. Махинько, М. А. Хуртак // Хлебопродукты. - 2013. - № 9. - С. 52-53.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/10279 |
|
Language |
other
|
|