Запис Детальніше

Удосконалення технології напівфабрикатів м’ясомістких кулінарних з використанням каротиновмісної сировини

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Удосконалення технології напівфабрикатів м’ясомістких кулінарних з використанням каротиновмісної сировини
Совершенствование технологии полуфабрикатов мясосодержащих кулинарных с использованием каротиносодержащего сырья
Improvement of the technology of meat containing half-finished culinary products using carotene containing materials
 
Creator Задорожній, В. В.
Задорожний, В. В.
Zadorozhniy, V.
Пасічний, В. М.
Пасичный, В. Н.
Pasichniy, V. M.
Герасименко, М. Ю.
Герасименко, М. Ю.
Gerasimenko, M.
Гередчук, А. М.
Гередчук, А. М.
Geredchuk, A.
 
Subject оздоровчі харчові продукти
біодоступність бета-каротину
напівфабрикати м’ясомісткі кулінарні
каротиноїди
антиоксидантні та функціональні властивості
оздоровитель-ные пищевые продукты
полуфабрикаты мясосодержащие кулинарные
биодоступность бета-каротина
каротиноиды
антиоксидантные и функциональные свойства
healthy food products
beta-carotene bioavailability
meat containing half-finished culinary products
carotene
antioxidant and functional properties
 
Description У статті висвітлено актуальність використання каротиноїдів в технологіях збалансованих харчових продуктів, зокрема напівфабрикатів м’ясомістких кулінарних, для надання їм оздоровчих та біокорегуючих властивостей. Підкреслено необхідність розроблення нормативної бази для м’ясомістких продуктів функціональної спрямованості, пошуку шляхів технологічного впливу для підвищення якості виробів з застосуванням принципів комбінаторики та збереження їх функціональних характеристик в термінах зберігання.В статье показана актуальность использования каротиноидов в технологиях сбалансированных пищевых продуктов, в частности, полуфабрикатов мясосодержащих кулинарных, для предоставления им оздоровительных и биокоректирующих свойств. Подчеркнута необходимость разработки нормативной базы для мясосодержащих продуктов функциональной направленности, поиска путей технологического воздействия для повышения качества изделий с применением принципов комбинаторики и сохранения их функциональных характеристик в сроках хранения.The article deals with the problem of using carotene in technology of well-balanced food products such as meat containing half-finished culinary products in order to make them healthy and biologically treated. The necessity of working out standard specification for the meat containing products, searching the ways of technological influence for the quality development of the products using the principles of combinatorics and preserving their functional properties within the proper terms were underlined.
 
Date 2013-10-22T10:46:21Z
2013-10-22T10:46:21Z
2013
 
Type Article
 
Identifier Удосконалення технології напівфабрикатів м’ясомістких кулінарних з використанням каротиновмісної сировини / В. В. Задорожній, В. М. Пасічний, М. Ю. Герасименко, А. М. Гередчук // Наукові здобутки молоді  вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 79-я МНК. - К.: НУХТ, 2013. - Ч. 1. - С. 354-356.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/10556
 
Language other