Запис Детальніше

Способ производства пастообразного растворимого цикория (Авторское свидетельство № 1724156)

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Способ производства пастообразного растворимого цикория (Авторское свидетельство № 1724156)
Спосіб виробництва пастоподібного розчинного цикорію (Авторське свідоцтво № 1724156)
Method of production of пастообразного instant chicory (Author's certificate number 1724156)
 
Creator Булий, Ю. В.
Швец, В. Н.
Цыганков, П. С.
Лясманович, Р. А.
Валлис, Г. Э.
Калниньш, Н. Э.
Лавкай, М. С.
Булій, Ю. В.
Швець, В. М.
Циганков, П. С.
Лясманович, Р. А.
Валліс, Г. Е.
Калніньш, Н. Е.
Лавкай, М. С.
Buliy, U.
Shvets, V.
Tsygankov, P.
Lyasmanovich, R.
Vallis, G.
Kalninsh, N.
Lavkay, M.
 
Subject корнеплоды
цикорий
экстрагирование
гидролиз
инулин
коренеплоди
цикорій
екстрагування
гідроліз
інулін
roots
chicory
extraction
hydrolysis
inulin
 
Description Авторами предложен способ, позволяющий увеличить выход растворимого цикория за счет уменьшения потерь экстрактивных веществ, повысить его качество за счет исключения потерь летучих ароматических веществ обжаренного цикория на стадии экстрагирования, биологическую ценность за счет предотвращения частичного гидролиза инулина, а также сократить энергозатраты на производство продукта. Способ предусматривает тонкое измельчение корнеплодов, экстрагирование при температуре 20-25оС в течение 15-20 мин. Авторами запропонований спосіб, що дозволяє збільшити вихід розчинного цикорію за рахунок зменшення втрат екстрактивних речовин, підвищити його якість за рахунок виключення втрат летких ароматичних речовин обсмаженого цикорію на стадії екстрагування, біологічну цінність за рахунок виключення часткового гідролізу інуліну, а також скоротити енероговитрати на виробництво продукту. Спосіб передбачає тонке подрібнення коренеплодів , екстрагування при температурі 20-25оС протягом 15-20 хв. The authors suggested a way allowing to increase the yield of the instant chicory due to reduction of losses of extractive substances, increase of its quality due to the exclusion of the loss of volatile aromatic substances roasted chicory at the stage of extraction, biological value by preventing the partial hydrolysis of inulin content, as well as reduce the energy consumption for production of the product. The method provides for the fine grinding of root crops, extraction at a temperature of 20-25oC for 15-20 minutes.
 
Date 2013-04-23T14:00:31Z
2013-04-23T14:00:31Z
1991
 
Type Other
 
Identifier А. с. 1724156 СССР, МПК A 23 F 5/44. Способ производства пастообразного растворимого цикория / Ю. В. Булий, В. Н. Швец, П. С. Цыганков, Р. А. Лясманович, Г. Э. Валлис, Н. Е. Калниньш, М. С. Лавкай (СССР). - № 4861520/13; заявл. 05.06.90; опубл. 07.04.92, Бюл. № 13. – 5 с.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7621
 
Language other