Запис Детальніше

Теплофізичні дослідження кристалічної та аморфної фаз молочного жиру

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Теплофізичні дослідження кристалічної та аморфної фаз молочного жиру
Теплофизические исследования кристаллической и аморфной фаз молочного жира
Thermal study of crystalline and amorphous phases of milk fat
 
Creator Рашевська, Т. О.
Рашевская, Т. А.
Rashevska, T.
Гулий, І. С.
Гулый, И. С.
Gulyy, I.
Лазаренко, М. В.
Лазаренко, Н. В.
Lazarenko, M.
Баглюк, С. В.
Баглюк, С. В.
Baglyuk, S.
 
Subject аморфна фаза
фазові та релаксаційні переходи
молочний жир
кристалічна фаза
аморфная фаза
фазовые и релаксационные переходы
молочный жир
кристаллическая фаза
an amorphous phase
phase and relaxation transitions
milk fat
crystalline phase
 
Description Охолоджений молочний жир складається з аморфної і кристалічної фаз. Кристалічна фаза до її плавлення відповідає за збереження форми молочного жиру, а його аморфна фаза після її переходу в процесі нагрівання з склоподібного у високоеластичний стан визначає пластичні властивості молочного жиру. Досліджено закономірності формування аморфно-кристалічної структури молочного жиру та його фракцій за результатами теплофізичних вимірювань, що дозволило пояснити механізми фізичних процесів, що відбуваються при твердінні жиру.
Охлажденный молочный жир состоит из аморфной и кристаллической фаз. Кристаллическая фаза до ее плавления отвечает за сохранение формы молочного жира, а его аморфная фаза после ее перехода в процессе нагрева с стеклообразного в высокоэластическое состояние определяет пластические свойства молочного жира. Исследованы закономерности формирования аморфно-кристаллической структуры молочного жира и его фракций по результатам теплофизических измерений, что позволило объяснить механизмы физических процессов, происходящих при твердении жира.
Cooled milk fat consists of amorphous and crystalline phases. The crystalline phase up to its melting is responsible for maintaining the shape of milk fat , and its amorphous phase after the transition in the heating process from glassy state to rubbery one determines the plastic properties of milk fat . The regularities of the amorphous-crystalline structure's formation of the milk fat and its fractions according to the results of thermal measurements are researched. It enabled us to explain the mechanisms of the physical processes occurring during solidification of fat.
 
Date 2013-10-23T09:02:22Z
2013-10-23T09:02:22Z
1996
 
Type Article
 
Identifier Теплофізичні дослідження кристалічної та аморфної фаз молочного жиру / Т. О. Рашевська, І. С. Гулий, М. В. Лазаренко, С. В. Баглюк // Пролеми удосконалення фундаментальної та професійної підготовки вчителів фізики : матеріали ІІ Всеукраїнської конференції викладачів фізики педагогічних інститутів та університетів. – Київ, 1996. - С. 163-168.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/10568
 
Language other