Теплофізичні дослідження кристалічної та аморфної фаз молочного жиру
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Теплофізичні дослідження кристалічної та аморфної фаз молочного жиру
Теплофизические исследования кристаллической и аморфной фаз молочного жира Thermal study of crystalline and amorphous phases of milk fat |
|
Creator |
Рашевська, Т. О.
Рашевская, Т. А. Rashevska, T. Гулий, І. С. Гулый, И. С. Gulyy, I. Лазаренко, М. В. Лазаренко, Н. В. Lazarenko, M. Баглюк, С. В. Баглюк, С. В. Baglyuk, S. |
|
Subject |
аморфна фаза
фазові та релаксаційні переходи молочний жир кристалічна фаза аморфная фаза фазовые и релаксационные переходы молочный жир кристаллическая фаза an amorphous phase phase and relaxation transitions milk fat crystalline phase |
|
Description |
Охолоджений молочний жир складається з аморфної і кристалічної фаз. Кристалічна фаза до її плавлення відповідає за збереження форми молочного жиру, а його аморфна фаза після її переходу в процесі нагрівання з склоподібного у високоеластичний стан визначає пластичні властивості молочного жиру. Досліджено закономірності формування аморфно-кристалічної структури молочного жиру та його фракцій за результатами теплофізичних вимірювань, що дозволило пояснити механізми фізичних процесів, що відбуваються при твердінні жиру. Охлажденный молочный жир состоит из аморфной и кристаллической фаз. Кристаллическая фаза до ее плавления отвечает за сохранение формы молочного жира, а его аморфная фаза после ее перехода в процессе нагрева с стеклообразного в высокоэластическое состояние определяет пластические свойства молочного жира. Исследованы закономерности формирования аморфно-кристаллической структуры молочного жира и его фракций по результатам теплофизических измерений, что позволило объяснить механизмы физических процессов, происходящих при твердении жира. Cooled milk fat consists of amorphous and crystalline phases. The crystalline phase up to its melting is responsible for maintaining the shape of milk fat , and its amorphous phase after the transition in the heating process from glassy state to rubbery one determines the plastic properties of milk fat . The regularities of the amorphous-crystalline structure's formation of the milk fat and its fractions according to the results of thermal measurements are researched. It enabled us to explain the mechanisms of the physical processes occurring during solidification of fat. |
|
Date |
2013-10-23T09:02:22Z
2013-10-23T09:02:22Z 1996 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Теплофізичні дослідження кристалічної та аморфної фаз молочного жиру / Т. О. Рашевська, І. С. Гулий, М. В. Лазаренко, С. В. Баглюк // Пролеми удосконалення фундаментальної та професійної підготовки вчителів фізики : матеріали ІІ Всеукраїнської конференції викладачів фізики педагогічних інститутів та університетів. – Київ, 1996. - С. 163-168.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/10568 |
|
Language |
other
|
|