Запис Детальніше

Компетентнісні завдання як засіб формування інформатичної компетентності в умовах неперервної освіти

Институционный репозиторий Киевского университета имени Бориса Гринченко

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://elibrary.kubg.edu.ua/901/
 
Title Компетентнісні завдання як засіб формування інформатичної компетентності в умовах неперервної освіти
Competence tasks as a means of building informatics competence under continuous education
Компетентностные задания как средство формирования информатической компетентности в условиях непрерывного образования
 
Creator Морзе, Наталія Вікторівна
Кузьмінська, Олена Геронтіївна
Вембер, Вікторія Павлівна
Барна, Ольга Василівна
 
Subject Збірники наукових праць
 
Description У статті розглядаються питання впровадження компетентнісного підходу в умовах переходу до неперервної освіти. Висвітлено загальні підходи до використання компетентнісних завдань задля забезпечення формування інформатичної компетентності, яка на сьогодні є інваріантною в системі ключових компетентностей, в умовах інформаційного суспільства та підвищення якості освіти в цілому. Наведено приклади застосування компетентнісних завдань з інформатики на різних етапах навчання в системі неперервної освіти.
This article discusses the implementation of the competency approach in the context of the transition to continuing education. Highlighted the general approach of competence in order to create tasks of IT competence - invariant in the system of key competences in the information society and improve the quality of education in general. There are examples of use tasks for computer competence in the various stages in the system of continuous education.
В статье рассматриваются вопросы внедрения компетентностного подхода в контексте перехода к непрерывному образованию. Освещены общие подходы использования компетентностных заданий с целью формирования информатической компетентности – инвариантной в системе ключевых компетентностей, в условиях информационного общества и повышения качества образования в целом. Приведены примеры применения компетентностных заданий по информатике на различных этапах в системе непрерывного образования.
 
Date 2010
 
Type Стаття
PeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
 
Identifier http://elibrary.kubg.edu.ua/901/1/N_Morze_O_Kuzminska_V_Vember_O_Barna_ITO_4.pdf
Морзе, Наталія Вікторівна та Кузьмінська, Олена Геронтіївна та Вембер, Вікторія Павлівна та Барна, Ольга Василівна (2010) Компетентнісні завдання як засіб формування інформатичної компетентності в умовах неперервної освіти Інформаційні технології в освіті: Збірник наукових праць (4). с. 48-62.