Дія електричних розрядів на мікробіологічні показники сироватки молочної
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Дія електричних розрядів на мікробіологічні показники сироватки молочної
Действие электрических разрядов на микробиологические показатели молочной сыворатки Inffluence of electric discharges on microbiological characteristics of milk whey |
|
Creator |
Чернюшок, О. А.
Чернюшок, О. А. Chernyushok, O. Кочубей-Литвиненко, О. В. Кочубей-Литвиненко, О. В. Kochubey-Lytvynenko, O. Пухляк, А. Г. Пухляк, А. Г. Pukhlyak, A. |
|
Subject |
сироватка молочна
електроскрові розряди мікробіологічні показники інактивація молочная сыворотка электроискровые разряды микробиологические показатели инактивация milk whey electrospark discharge microbiological indicators inactivation |
|
Description |
В статті наведено результати мікробіологічних досліджень сироватки молочної, що оброблена електроіскровими розрядами з напругою 30…45 кВт та кількістю імпульсів від 5 до 25 з кроком 5. Встановлено, що обробка електричними розрядами з напругою 45кВ та кількістю розрядів 15…25 найефективніша, так як загальна кількість мікроорганізмів сироватки молочної, зменшилась в середньому на 50…55 %. Доведено, що електрогідравлічний ефект має інактивуючу дію на всі види мікроорганізмів, що досліджувались В статье представлено результаты микробиологических исследований сыворотки молочной, обработанной электроискровыми разрядами с напряжением 30…45 кВт и количеством импульсов от 5 до 25 с шагом 5. Определено, что обработка электрическими разрядами с напряжением 45 кВ и количеством разрядов 15…25 более эффективна, так как общее количество микроорганизмов молочной сыворотки уменьшилось в среднем на 50…55%. Электрогидравлический эффект имеет инактивирующее действие на все виды микроорганизмов, которые исследовали. Article contains research results of milk whey processed by electrospark discharges with 30…45kW and impulse quantity ranging from 5 to 25 with a step of 5. It is determined that electrospark discharge processing with 45kW and discharge quantity of 15…25 is the most effective as a total quantity of microorganisms in milk whey decreased on average by 50…55%. It is confirmed that electrohydraulic influence has inactivated effect on all kinds of microorganisms subject to research. |
|
Date |
2013-10-28T09:52:54Z
2013-10-28T09:52:54Z 2013 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Чернюшок, О. А. Дія електричних розрядів на мікробіологічні показники сироватки молочної / О. А. Чернюшок, О. В. Кочубей-Литвиненко, А. Г. Пухляк // Харчова промисловість. – 2013. - № 14. – С. 53-58.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/10710 |
|
Language |
other
|
|