Запис Детальніше

Дія електричних розрядів на мікробіологічні показники сироватки молочної

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Дія електричних розрядів на мікробіологічні показники сироватки молочної
Действие электрических разрядов на микробиологические показатели молочной сыворатки
Inffluence of electric discharges on microbiological characteristics of milk whey
 
Creator Чернюшок, О. А.
Чернюшок, О. А.
Chernyushok, O.
Кочубей-Литвиненко, О. В.
Кочубей-Литвиненко, О. В.
Kochubey-Lytvynenko, O.
Пухляк, А. Г.
Пухляк, А. Г.
Pukhlyak, A.
 
Subject сироватка молочна
електроскрові розряди
мікробіологічні показники
інактивація
молочная сыворотка
электроискровые разряды
микробиологические показатели
инактивация
milk whey
electrospark discharge
microbiological indicators
inactivation
 
Description В статті наведено результати мікробіологічних досліджень сироватки молочної, що оброблена електроіскровими розрядами з напругою 30…45 кВт та кількістю імпульсів від 5 до 25 з кроком 5. Встановлено, що обробка електричними розрядами з напругою 45кВ та кількістю розрядів 15…25 найефективніша, так як загальна кількість мікроорганізмів сироватки молочної, зменшилась в середньому на 50…55 %. Доведено, що електрогідравлічний ефект має інактивуючу дію на всі види мікроорганізмів, що досліджувались
В статье представлено результаты микробиологических исследований сыворотки молочной, обработанной электроискровыми разрядами с напряжением 30…45 кВт и количеством импульсов от 5 до 25 с шагом 5. Определено, что обработка электрическими разрядами с напряжением 45 кВ и количеством разрядов 15…25 более эффективна, так как общее количество микроорганизмов молочной сыворотки уменьшилось в среднем на 50…55%. Электрогидравлический эффект имеет инактивирующее действие на все виды микроорганизмов, которые исследовали.
Article contains research results of milk whey processed by electrospark discharges with 30…45kW and impulse quantity ranging from 5 to 25 with a step of 5. It is determined that electrospark discharge processing with 45kW and discharge quantity of 15…25 is the most effective as a total quantity of microorganisms in milk whey decreased on average by 50…55%. It is confirmed that electrohydraulic influence has inactivated effect on all kinds of microorganisms subject to research.
 
Date 2013-10-28T09:52:54Z
2013-10-28T09:52:54Z
2013
 
Type Article
 
Identifier Чернюшок, О. А. Дія електричних розрядів на мікробіологічні показники сироватки молочної / О. А. Чернюшок, О. В. Кочубей-Литвиненко, А. Г. Пухляк // Харчова промисловість. – 2013. - № 14. – С. 53-58.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/10710
 
Language other