Запис Детальніше

Research of extruded starches properties

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Research of extruded starches properties
Дослідження властивостей екструдованих крохмалів
Исследование свойств экструдированных крахмалов
 
Creator Melnik, O. J.
Kovbasa, V.
Tkachenko, N. D.
Мельник, О. Ю.
Ковбаса, В. М.
Ткаченко, Н. Д.
Мельник, О. Ю.
Ковбаса, В. Н.
Ткаченко, Н. Д.
 
Subject extruding
starch
destruction
swelling
екструдування
крохмаль
деструкція
набухання
экструдирование
крахмал
деструкция
набухание
 
Description Starch and its modified products are widely used in all branches of food industry. The basic property of native starch is its ability to form viscous, transparent, but unstable paste or gel, which is destroyed when stored for a long time. To improve its functional properties the native starch is modified and as a result acquires preliminary set properties. One of the perspective kinds of modified starches is extruded starches classified as swelling starches. The extrusion process leads to the destruction of the starch grains and forming products with smaller molecular mass. That is why the extruded starches are able to swell in cold water and don’t form draggles.
Крохмаль та продукти його модифікації широко використовуються в усіх галузях харчової промисловості. Основна властивість нативного крохмалю – здатність утворювати вʼязкий прозорий, але нестабільний клейстер або гель, який руйнується при тривалому зберіганні. Для покращення функціональних властивостей нативний крохмаль модифікують, внаслідок чого він набуває заздалегідь заданих властивостей. Одним з перспективних видів модифікованих крохмалів є екструдовані, які відносяться до групи набухаючих. Процес екструдування призводить до деструкції крохмальних зерен і утворення продуктів з меншою молекулярною масою. Тому екструдовані крохмалі здатні набухати у холодній воді і не утворюють драглів. Крахмал и продукты его модификации широко используются во всех отраслях пищевой промышленности. Основное свойство нативного крахмала – способность к образованию вязкого, прозрачного, но не стабильного при хранении клейстера. Для улучшения функциональных свойств, нативный крахмал модифицируют и в результате он приобретает необходимые качества. Одним из перспективных видов модифицированных крахмалов есть экструдированные, которые относятся к группе набухающих. Процесс экструдирования приводит к деструкции крахмальных зерен и образования продуктов с меньшей молекулярной массой. Потому экструдированные крахмалы способны набухать в холодной воде и не образую студней.
 
Date 2013-11-04T10:14:45Z
2013-11-04T10:14:45Z
2013
 
Type Thesis
 
Identifier Melnyk, O. Research of extruded starches properties / O. Melnyk, V. Kovbasa, N. Tkachenko // NEEFood-2013 Kyiv : The Second North and East European Congress on Food, 2013. – K. : NUFT, 2013. – P. 246.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/10908
 
Language en