Research of extruded starches properties
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Research of extruded starches properties
Дослідження властивостей екструдованих крохмалів Исследование свойств экструдированных крахмалов |
|
Creator |
Melnik, O. J.
Kovbasa, V. Tkachenko, N. D. Мельник, О. Ю. Ковбаса, В. М. Ткаченко, Н. Д. Мельник, О. Ю. Ковбаса, В. Н. Ткаченко, Н. Д. |
|
Subject |
extruding
starch destruction swelling екструдування крохмаль деструкція набухання экструдирование крахмал деструкция набухание |
|
Description |
Starch and its modified products are widely used in all branches of food industry. The basic property of native starch is its ability to form viscous, transparent, but unstable paste or gel, which is destroyed when stored for a long time. To improve its functional properties the native starch is modified and as a result acquires preliminary set properties. One of the perspective kinds of modified starches is extruded starches classified as swelling starches. The extrusion process leads to the destruction of the starch grains and forming products with smaller molecular mass. That is why the extruded starches are able to swell in cold water and don’t form draggles. Крохмаль та продукти його модифікації широко використовуються в усіх галузях харчової промисловості. Основна властивість нативного крохмалю – здатність утворювати вʼязкий прозорий, але нестабільний клейстер або гель, який руйнується при тривалому зберіганні. Для покращення функціональних властивостей нативний крохмаль модифікують, внаслідок чого він набуває заздалегідь заданих властивостей. Одним з перспективних видів модифікованих крохмалів є екструдовані, які відносяться до групи набухаючих. Процес екструдування призводить до деструкції крохмальних зерен і утворення продуктів з меншою молекулярною масою. Тому екструдовані крохмалі здатні набухати у холодній воді і не утворюють драглів. Крахмал и продукты его модификации широко используются во всех отраслях пищевой промышленности. Основное свойство нативного крахмала – способность к образованию вязкого, прозрачного, но не стабильного при хранении клейстера. Для улучшения функциональных свойств, нативный крахмал модифицируют и в результате он приобретает необходимые качества. Одним из перспективных видов модифицированных крахмалов есть экструдированные, которые относятся к группе набухающих. Процесс экструдирования приводит к деструкции крахмальных зерен и образования продуктов с меньшей молекулярной массой. Потому экструдированные крахмалы способны набухать в холодной воде и не образую студней. |
|
Date |
2013-11-04T10:14:45Z
2013-11-04T10:14:45Z 2013 |
|
Type |
Thesis
|
|
Identifier |
Melnyk, O. Research of extruded starches properties / O. Melnyk, V. Kovbasa, N. Tkachenko // NEEFood-2013 Kyiv : The Second North and East European Congress on Food, 2013. – K. : NUFT, 2013. – P. 246.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/10908 |
|
Language |
en
|
|