Antioxidants in food systems. Mechanism of action
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Antioxidants in food systems. Mechanism of action
Антиоксиданты в пищевых продуктах. Механизм действия Антиоксиданти в харчових системах. Механізм дії |
|
Creator |
Polumbryk, M.
Polumbryk, O. Ivanov, S. Полумбрик, М. О. Полумбрик, О. М. Иванов, С. В. Полумбрик, М. О. Полумбрик, О. М. Іванов, С. В. |
|
Subject |
oxidation
free radicals activation of oxygen photosensitizations synergism antagonism окисление свободные радикалы активация кислорода фотосенсибилизаторы синергизм антагонизм окиснення вільні радикали активація кисню фотосенсибілізатори синергізм антагонізм |
|
Description |
The mechanisms of action of natural and synthetic antioxidants in food systems including lipids, proteins and carbohydrates have been discussed. It is essentially important and may predict the antioxidants effectiveness in the processes of food storage. The main benefits of industrial antioxidant utilization were considered. The most attention was given to the antioxidants mixtures and most effective synergists.Описаны механизмы действия натуральных и синтетических антиоксидантов в пищевых системах (окисление липидов, белков, углеводов), позволяющие прогнозировать эффективность их применения для продолжительного хранения пищевых продуктов. Рассмотрены основные преимущества применения промышленных антиоксидантов основных типов. Особое внимание уделено рассмотрению смесей антиоксидантов, определены наиболее эффективные синергисты.Описані механізми дії антиоксидантів природного і синтетичного походження в харчових системах (окиснення ліпідів, білків, вуглеводів), які дозволяють передбачати ефективність їх застосування для тривалого зберігання харчових продуктів. Розглянуті головні переваги використання промислових антиоксидантів основних типів. Особлива увага приділена розгляду сумішей антиоксидантів, визначені найбільш ефективні синергісти.
|
|
Date |
2013-11-05T12:29:19Z
2013-11-05T12:29:19Z 2013 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Polumbryk, Maksym
Antioxidants in food systems. Mechanism of action / M. Polumbryk, S. Ivanov, O. Polumbryk // Ukrainian journal of food science. — 2013. — Vol. 1, Issue 1. — P. 15-40.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/11000 |
|
Language |
en
|
|