Запис Детальніше

Antioxidants in food systems. Mechanism of action

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Antioxidants in food systems. Mechanism of action
Антиоксиданты в пищевых продуктах. Механизм действия
Антиоксиданти в харчових системах. Механізм дії
 
Creator Polumbryk, M.
Polumbryk, O.
Ivanov, S.
Полумбрик, М. О.
Полумбрик, О. М.
Иванов, С. В.
Полумбрик, М. О.
Полумбрик, О. М.
Іванов, С. В.
 
Subject oxidation
free radicals
activation of oxygen
photosensitizations
synergism
antagonism
окисление
свободные радикалы
активация кислорода
фотосенсибилизаторы
синергизм
антагонизм
окиснення
вільні радикали
активація кисню
фотосенсибілізатори
синергізм
антагонізм
 
Description The mechanisms of action of natural and synthetic antioxidants in food systems including lipids, proteins and carbohydrates have been discussed. It is essentially important and may predict the antioxidants effectiveness in the processes of food storage. The main benefits of industrial antioxidant utilization were considered. The most attention was given to the antioxidants mixtures and most effective synergists.Описаны механизмы действия натуральных и синтетических антиоксидантов в пищевых системах (окисление липидов, белков, углеводов), позволяющие прогнозировать эффективность их применения для продолжительного хранения пищевых продуктов. Рассмотрены основные преимущества применения промышленных антиоксидантов основных типов. Особое внимание уделено рассмотрению смесей антиоксидантов, определены наиболее эффективные синергисты.Описані механізми дії антиоксидантів природного і синтетичного походження в харчових системах (окиснення ліпідів, білків, вуглеводів), які дозволяють передбачати ефективність їх застосування для тривалого зберігання харчових продуктів. Розглянуті головні переваги використання промислових антиоксидантів основних типів. Особлива увага приділена розгляду сумішей антиоксидантів, визначені найбільш ефективні синергісти.
 
Date 2013-11-05T12:29:19Z
2013-11-05T12:29:19Z
2013
 
Type Article
 
Identifier Polumbryk, Maksym Antioxidants in food systems. Mechanism of action / M. Polumbryk, S. Ivanov, O. Polumbryk // Ukrainian journal of food science. — 2013. — Vol. 1, Issue 1. — P. 15-40.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/11000
 
Language en