Sublimed plant biologically active аdditives with radioprotecting action
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Sublimed plant biologically active аdditives with radioprotecting action
Сублимированные растительные биологически активные добавки с радиопротекторным действием Cублімовані рослинні біологічно активні добавки з радіопротенкторною дією |
|
Creator |
Сімахіна, Г. О.
Симахина, Г. А. Simakhina, G. Стеценко, Н. О. Стеценко, Н. А. Stetsenko, N. Науменко, Н. В. Науменко, Н. В. Naumenko, N. |
|
Subject |
cryogenous technology
biological activity freezing cooling agents powders кріогенна технологія біологічна активність заморожування охолоджуючі агенти порошки криогенная технология биологическая активность замораживание охлаждающие агенты порошки |
|
Description |
The low-temperature (cryogenous) technology of processing the plant raw materials into biologically active food additives with increased content of vitamins, mineral elements and other precious components important for human organism functioning was designed by the scientists of NUFT, and thereto presented in this article. The technology consisted of two stages – freezing the raw material by liquid nitrogen (first stage) and crystalline water sublimation up to the final humidity of 8…12% (second stage). The dry products obtained with such a technology were outstanding due to their high quality, positive influence on human organism’s organs and functions, the ability to avoid accumulating radionuclides and other toxic substances and, otherwise, to remove those present in the organism. Sublimed products made possible to widen the range of healthy food products, and, consequently, had got the real perspective to be realized on domestic and foreign markets. Низькотемпературні (кріогенні) технології переробки рослинної сировини в біологічно активні добавки до їжі з підвищеним вмістом вітамінів, мінеральних елементів та інших цінних елементів, важливих для функціонування людського організму, були розроблені вченими НУХТ, і представлені в цій статті . Технології складаються з двох етапів - заморожування сировини рідким азотом (перший етап) і сублімації води до кінцевої вологості 8 ... 12% (другий етап). Висушені продукти, отримані за такою технологією, відзначаються високою якістю, позитивним впливом на організм людини, можливістю уникнути накопичення радіонуклідів та інших токсичних речовин і їх видалення з організму. Сублімована продукція дозволила розширити спектр продуктів здорового харчування і отримала реальну перспективу для реалізації на внутрішньому і зовнішньому ринках. Низкотемпературные ( криогенные ) технологии переработки растительного сырья в биологически активные добавки к пище с повышенным содержанием витаминов, минеральных элементов и других ценных элементов, важных для функционирования человеческого организма, были разработаны учеными НУПТ, и представлены в этой статье. Технологии состоят из двух этапов - замораживание сырья жидким азотом (первый этап) и сублимации воды до конечной влажности 8 ... 12 % (второй этап). Высушенные продукты, полученные по такой технологии, отличаются высоким качеством, положительным влиянием на организм человека, возможностью избежать накопления радионуклидов и других токсичных веществ и их удаления из организма. Сублимированная продукция позволила расширить спектр продуктов здорового питания и получила реальную перспективу для реализации на внутреннем и внешнем рынках.
|
|
Date |
2013-11-08T09:47:18Z
2013-11-08T09:47:18Z 2013 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Simakhina, H. Sublimed plant biologically active аdditives with radioprotecting action / H. Simakhina, N. Stetsenko, N. Naumenko // Научни трудове Университет по хранителни технологии. - Том LX, 2013. - С. 794-798.
1314-7102 http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/11119 |
|
Language |
en
|
|