Удосконалення технології січених напівфабрикатів з метою профілактики йодо- та селенодефіциту
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Удосконалення технології січених напівфабрикатів з метою профілактики йодо- та селенодефіциту
Усовершенствование технологии рубленых полуфабрикатов с целью профилактики йодо- и селенодефицита Improvement of technology of chopped semi-finished products to prevent iodine and selenium deficiency |
|
Creator |
Крижова (Венглюк), Ю. П.
Крыжова (Венглюк), Ю. П. Kryzhova (Vengliyk), Yu. Галенко, О. О. Галенко, О. О. Galenko, O. |
|
Subject |
мікроелементи
амінокислоти напівфабрикати січені цистозіра фукус микроэлементы полуфабрикаты рубленые аминокислоты цистозира фукус trace elements amino acids chopped semi-finished zystoseira fucus |
|
Description |
Розроблено січені напівфабрикати на основі м'ясної і рибної сировини з використанням водоростей цистозіра чорноморська і фукус з метою збагачення їх йодом, селеном, незамінними амінокислотами, що забезпечує добову потребу організму людини в даних мікроелементах та вітамінах і можуть бути використані в лікувально-профілактичному харчуванні для населення, яке проживає на радіоактивно забрудненій та ендемічній території. Разработаны рубленые полуфабрикаты на основе мясного и рыбного сырья с использованием водорослей цистозира чорноморская и фукус с целью обогащения их йодом, селеном, незаменимыми аминокислотами, что обеспечивает суточную потребность организма человека в указанных микроэлементах и витаминах и могут быть использованы в лечебно-профилактическом питании для населения, которое проживает на радиологически загрязненной и эндемической территории. Were developed semi-finished on the basis of minced meat and raw fish using the seaweed and fucus zystoseira to enrich their iodine, selenium, essential amino acids, which provides the daily requirement of the human body in these trace elements and vitamins and can be used in a health food for the population, which lives on a radiologically contaminated and endemic areas. |
|
Date |
2013-11-11T12:48:00Z
2013-11-11T12:48:00Z 2009 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Крижова, Ю. П. Удосконалення технології січених напівфабрикатів з метою профілактики йодо- та селенодефіциту / Ю. П. Крижова, О. О. Галенко // Збірник наукових праць молодих учених, аспірантів та студентів. – О.: ОНАХТ, 2009. - С. 393.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/11172 |
|
Language |
other
|
|