Запис Детальніше

Удосконалення технології січених напівфабрикатів з метою профілактики йодо- та селенодефіциту

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Удосконалення технології січених напівфабрикатів з метою профілактики йодо- та селенодефіциту
Усовершенствование технологии рубленых полуфабрикатов с целью профилактики йодо- и селенодефицита
Improvement of technology of chopped semi-finished products to prevent iodine and selenium deficiency
 
Creator Крижова (Венглюк), Ю. П.
Крыжова (Венглюк), Ю. П.
Kryzhova (Vengliyk), Yu.
Галенко, О. О.
Галенко, О. О.
Galenko, O.
 
Subject мікроелементи
амінокислоти
напівфабрикати січені
цистозіра
фукус
микроэлементы
полуфабрикаты рубленые
аминокислоты
цистозира
фукус
trace elements
amino acids
chopped semi-finished
zystoseira
fucus
 
Description Розроблено січені напівфабрикати на основі м'ясної і рибної сировини з використанням водоростей цистозіра чорноморська і фукус з метою збагачення їх йодом, селеном, незамінними амінокислотами, що забезпечує добову потребу організму людини в даних мікроелементах та вітамінах і можуть бути використані в лікувально-профілактичному харчуванні для населення, яке проживає на радіоактивно забрудненій та ендемічній території.

Разработаны рубленые полуфабрикаты на основе мясного и рыбного сырья с использованием водорослей цистозира чорноморская и фукус с целью обогащения их йодом, селеном, незаменимыми аминокислотами, что обеспечивает суточную потребность организма человека в указанных микроэлементах и витаминах и могут быть использованы в лечебно-профилактическом питании для населения, которое проживает на радиологически загрязненной и эндемической территории.

Were developed semi-finished on the basis of minced meat and raw fish using the seaweed and fucus zystoseira to enrich their iodine, selenium, essential amino acids, which provides the daily requirement of the human body in these trace elements and vitamins and can be used in a health food for the population, which lives on a radiologically contaminated and endemic areas.
 
Date 2013-11-11T12:48:00Z
2013-11-11T12:48:00Z
2009
 
Type Article
 
Identifier Крижова, Ю. П. Удосконалення технології січених напівфабрикатів з метою профілактики йодо- та селенодефіциту / Ю. П. Крижова, О. О. Галенко // Збірник наукових праць молодих учених, аспірантів та студентів. – О.: ОНАХТ, 2009. - С. 393.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/11172
 
Language other