Запис Детальніше

Використання кластерного аналізу для проектування продуктових портфелів м’ясопереробних підприємств

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Використання кластерного аналізу для проектування продуктових портфелів м’ясопереробних підприємств
Использование кластерного анализа для проектирования продуктових портфелей мясоперерабатывающих предприятий
Using of cluster analys for projecting product portfolios of meat processing factories
 
Creator Тіхонова, Н. О.
Тихонова, Н. А
Tikhonova, N.
 
Subject концепція здорового харчування
фактори впливу
продуктовий портфель
кластерний аналіз
однорідні групи
концепция здорового питания
продуктовый портфель
факторы влияния
кластерный анализ
однородные группы
conception of healthy nutrition
influence factors
product portfolio
cluster analyze
similar groups
 
Description В статті розглядаються проблеми:
- проектування продуктових портфелів підприємств м’ясопереробної галузі;
- визначення з максимальним ступенем точності істотних факторів, що впливають на виробництво ковбасних виробів;
- складання науково обґрунтованого прогнозу динаміки «поведінки» складових продуктового портфелю м'ясопереробних підприємств, базуючись на вивченні цих факторів;
- формування оптимального продуктового портфеля, який дозволяє враховувати сучасні тенденції в сфері класифікації продуктів харчування.
Для вирішення цих питань пропонується застосування кластерного аналізу, як найбільш вдалого методу побудови класифікацій та оптимізації структури продуктових портфелів підприємств. Враховуючи особливості та переваги цього методу представляється перспективним його застосування для моделювання та оптимізації продуктового портфелю саме м’ясопереробних підприємств.
В статье рассматриваются такие проблемы:
- проектирование продуктовых портфелей предприятий мясоперерабатывающей отрасли;
- определение с максимальным уровнем точности существенных факторов, которые влияют на проихзводство колбасных изделий;
- составление научно обоснованого прогноза динамики «поведения» составляющих продуктового портфеля мясоперерабатывающих предприятий, основываясь на изучении этих факторов;
- формирование оптимального продуктового портфеля, который позволяет учитывать современные тенденции в сфере класификации пищевых продуктов.
Для решения этих вопросов предлагаеться использование кластерного анализа, как самого удачного метода построения класификаций и оптимизации структуры продуктовых портфелей предприятий. Учитывая особенности этого метода, его использование для моделирования и оптимизации продуктового портфеля мясоперерабатывающих предприятий становиться все более и более перспективным.
In the article there are opened such problems:
- projecting product portfolios of meat processing factories;
- figuring out, with highest level of accuracy, main factors, which have influence on manufacturing sausage products;
- making substantiate forecast of the dynamic of conduction of components in product portfolios of meat processing factories, based on discovering this factors;
- forming optimally product portfolio, which helps to use modern ways in the sphere of classification food products.
For making this problems open we propose to use cluster analyze, as the best one for making classifications and structure optimizations product portfolios of factories. Because of advantages of this method we can be convinced of its usefulness in the future for modeling and optimizing product portfolios exactly in meat processing factories.
 
Date 2013-11-12T08:50:35Z
2013-11-12T08:50:35Z
2012
 
Type Article
 
Identifier Тіхонова, Н. О. Використання кластерного аналізу для проектування продуктових портфелів м’ясопереробних підприємств / Н. О. Тіхонова // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – К.: НУХТ, 2012. – № 43. – С. 167.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/11193
 
Language other