Запис Детальніше

Meat of feral animals as raw material for diet or medioprophylactic meat foods

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Meat of feral animals as raw material for diet or medioprophylactic meat foods
М'ясо диких тварин як сировина для дієтичних і лікувально-профілактичних м’ясопродуктів
Мясо диких животных как сырье для диетических и лечебно-профилактических мясопродуктов
 
Creator Пешук, Л. В.
Пешук, Л. В.
Peshuk, L.
Штик, І. І.
Штык, И. И.
Shteak, I.
Іванова, Т.
Иванова, Т.
Ivanova, T.
 
Subject м'ясо дикого кабана
поживна цінність м'яса
мясо дикого кабана
питательная ценность мяса
meat of wild boar
nutritional value of meat
свинина
м'ясо зайця
м'ясо кролика
м'ясо оленя
pork
hare
rabbit
venison
свинина
зайчатина
мясо кролика
оленина
 
Description Традиційно, в нашій країні, м'ясні продукти виготовляють з яловичини, свинини і м'яса птиці. Однак, з точки зору науки про їжу, ці види м'ясної сировини в значній мірі поступаються м'ясу диких тварин, яке завжди вважалося здоровою і корисною їжею.
Поживна цінність м'яса обумовлена вхідними в його склад повноцінними білками, що містять незамінні амінокислоти (валін, лейцин, ізолейцин, лізин, метіонін, треонін, триптофан, фенілаланін), замінні - аланін, гістидин, гідроксипролін.
Традиционно, в нашей стране, мясные продукты изготавливаются из говядины, свинины и мяса птицы. Однако, с точки зрения науки о пище, эти виды мясного сырья в значительной степени уступают мясу диких животных, которое всегда считалось здоровой и полезной пищей.
Питательная ценность мяса обусловлена входящими в его состав полноценными белками, содержащими незаменимые аминокислоты (валин, лейцин, изолейцин, лизин, метионин, треонин, триптофан, фенилаланин), заменимые – аланин, гистидин, гидроксипролин.
Traditionally, in our country, meat products are produced from beef, pork and poultry meat. However, from the point of view of the science of food, these types of raw meat is largely inferior to the meat of wild animals, which has always been considered a healthy and wholesome food.
Nutritional value of meat due within its high-grade protein, containing essential amino acids (valine, leucine, isoleucine, lysine, methionine, threonine, tryptophan, phenylalanine), interchangeable - alanine, histidine, hydroxyproline.
 
Date 2013-07-04T14:30:51Z
2013-07-04T14:30:51Z
2013
 
Type Thesis
 
Identifier Peshuk, L. Meat of feral animals as raw material for diet or medioprophylactic meat foods / L. Peshuk, I. Shtuk, T. Ivanova // The second north and east european congress on food. NUFT, Kyiv, Ukraine May 26-29, 2013. - P. 240.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/8925