Meat of feral animals as raw material for diet or medioprophylactic meat foods
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Meat of feral animals as raw material for diet or medioprophylactic meat foods
М'ясо диких тварин як сировина для дієтичних і лікувально-профілактичних м’ясопродуктів Мясо диких животных как сырье для диетических и лечебно-профилактических мясопродуктов |
|
Creator |
Пешук, Л. В.
Пешук, Л. В. Peshuk, L. Штик, І. І. Штык, И. И. Shteak, I. Іванова, Т. Иванова, Т. Ivanova, T. |
|
Subject |
м'ясо дикого кабана
поживна цінність м'яса мясо дикого кабана питательная ценность мяса meat of wild boar nutritional value of meat свинина м'ясо зайця м'ясо кролика м'ясо оленя pork hare rabbit venison свинина зайчатина мясо кролика оленина |
|
Description |
Традиційно, в нашій країні, м'ясні продукти виготовляють з яловичини, свинини і м'яса птиці. Однак, з точки зору науки про їжу, ці види м'ясної сировини в значній мірі поступаються м'ясу диких тварин, яке завжди вважалося здоровою і корисною їжею. Поживна цінність м'яса обумовлена вхідними в його склад повноцінними білками, що містять незамінні амінокислоти (валін, лейцин, ізолейцин, лізин, метіонін, треонін, триптофан, фенілаланін), замінні - аланін, гістидин, гідроксипролін. Традиционно, в нашей стране, мясные продукты изготавливаются из говядины, свинины и мяса птицы. Однако, с точки зрения науки о пище, эти виды мясного сырья в значительной степени уступают мясу диких животных, которое всегда считалось здоровой и полезной пищей. Питательная ценность мяса обусловлена входящими в его состав полноценными белками, содержащими незаменимые аминокислоты (валин, лейцин, изолейцин, лизин, метионин, треонин, триптофан, фенилаланин), заменимые – аланин, гистидин, гидроксипролин. Traditionally, in our country, meat products are produced from beef, pork and poultry meat. However, from the point of view of the science of food, these types of raw meat is largely inferior to the meat of wild animals, which has always been considered a healthy and wholesome food. Nutritional value of meat due within its high-grade protein, containing essential amino acids (valine, leucine, isoleucine, lysine, methionine, threonine, tryptophan, phenylalanine), interchangeable - alanine, histidine, hydroxyproline. |
|
Date |
2013-07-04T14:30:51Z
2013-07-04T14:30:51Z 2013 |
|
Type |
Thesis
|
|
Identifier |
Peshuk, L. Meat of feral animals as raw material for diet or medioprophylactic meat foods / L. Peshuk, I. Shtuk, T. Ivanova // The second north and east european congress on food. NUFT, Kyiv, Ukraine May 26-29, 2013. - P. 240.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/8925 |
|