Regularities of wine materials treatment with liquid gelatin in combination with bentonite
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Regularities of wine materials treatment with liquid gelatin in combination with bentonite
Закономірності обробки виноматеріалів рідкими желатинами в поєднанні з бентонітом Закономерности обработки виноматериалов жидкими желатинами в сочетании с бентонитом |
|
Creator |
Бабич, І. М.
Бабич, И. М. Babich, I. |
|
Subject |
table wine materials
stability gelatin tannin colloidal haze phenolic substances столові виноматеріали стійкість желатин танін колоїдні помутніння фенольні речовини столовые виноматериалы стойкость желатин танин колоидные помутнения фенольные вещества |
|
Description |
Gelatin and bentonite are ones of the most common purifying and stabilizing preparations, which are widely used in the practice of winemaking. In this context, it is an important task of testing imported auxiliary products of new generation and their adaptation to the domestic winemaking. A necessary condition for the competitiveness of domestic wine in the international consumer market is to further increase the wine quality with extension of terms of the guaranteed stability up to 1.5 years. Одними з найбільш поширених препаратів осветляющего і стабілізуючого дії, що знайшли широке застосування в практиці виноробства, є желатин і бентоніт. У цьому зв'язку є актуальною задача апробації імпортних допоміжних препаратів нового покоління, адаптації їх до вітчизняному виноробству. Необхідною умовою забезпечення конкурентоспроможності вітчизняних вин на міжнародному споживчому ринку є подальше підвищення їх якості із збільшенням термінів гарантованої стабільності до 1,5 років. Одними из наиболее распространенных препаратов осветляющего и стабилизирующего действия, нашедших широкое применение в практике виноделия, являются желатин и бентонит. В этой связи является актуальной задача апробации импортных вспомогательных препаратов нового поколения, адаптации их к отечественному виноделию. Необходимым условием обеспечения конкурентоспособности отечественных вин на международном потребительском рынке является дальнейшее повышение их качества с увеличением сроков гарантированной стабильности до 1,5 лет. |
|
Date |
2013-11-14T09:30:12Z
2013-11-14T09:30:12Z 2013 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Babich, I. Regularities of wine materials treatment with liquid gelatin in combination with bentonite / I. Babich // Nauka i studia : collected nauchnыh labor. - Poland: 2013. - Vol. 7 (75.) - P. 37-44.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/11262 |
|
Language |
other
|
|