Влияние параметров воздуха на процесс конвективной сушки длиннотрубчатых макаронных изделий в плоских кассетах
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Влияние параметров воздуха на процесс конвективной сушки длиннотрубчатых макаронных изделий в плоских кассетах
Вплив параметрів повітря на процес конвективного сушіння довготрубчастих макаронних виробів в плоских кассетах The influence of process parameters on air convection drying long tubular pasta in flat tapes |
|
Creator |
Буляндра, О. Ф.
Буляндра, А. Ф. Bulyandra, O. Таранов, І. Т. Таранов, И. Т. Taranov, I. Володарський, О. В. Володарский, А. В. Volodarskij, О. |
|
Subject |
конвекція
конвекция сonvection сушка сушка drying |
|
Description |
Встановлено аналітичні співвідношення, що визначають тривалість процесу конвективного сушіння в плоских касетах довготрубчастих макаронних виробів вищого і I сортів залежно від параметрів сушильного агента - повітря. Експерименти проводилися на спеціальній установці. Тривалість реверсій для трьох періодів сушіння була прийнята для виробів I сорту - 20 хв, вищого - 15 хв. Періоди сушіння приймалися умовно. У першому періоді вологовміст макаронів змінюється від 40 до 28%, у другому - від 28 до 18%, в третьому - від 18 до 15%. Установлены аналитические соотношения, определяющие длительность процесса конвективной сушки в плоских кассетах длиннотрубчатых макаронных изделий высшего и I сортов в зависимости от параметров сушильного агента - воздуха. Эксперименты проводились на специальной установке. Продолжительность реверсий для трех периодов сушки была принята для изделий I сорта - 20 мин, высшего - 15 мин. Периоды сушки принимались условно. В первом периоде влагосодержание макарон изменяется от 40 до 28% , во втором – от 28 до 18%, в третьем - от 18 до 15%. Established analytical relationships that determine the duration of the process of convective drying in flat tapes dlinnotrubchatyh pasta senior and I grades, depending on the parameters of a drying agent - air. The experiments were carried out in a special unit. The duration of reversion to the three periods of drying has been accepted for items I grade - 20 minutes, the highest - 15 min. Drying periods were accepted conditionally. In the first period of pasta moisture content varies from 40 to 28%, in the second - from 28 to 18%, the third - from 18 to 15%. |
|
Date |
2013-11-14T10:40:23Z
2013-11-14T10:40:23Z 1973 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Буляндра, А. Ф. Влияние параметров воздуха на процесс конвективной сушки длиннотрубчатых макаронных изделий в плоских кассетах / А. Ф. Буляндра, И. Т. Таранов, А. В. Володарский// Хлебопекарная и макаронная промышленность : реферативный сборник. – 1973. - № 6. - C. 12-16.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/11269 |
|