Запис Детальніше

Вивчення потенційних пробіотичних властивостей молочнокислих бактерій

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Вивчення потенційних пробіотичних властивостей молочнокислих бактерій
Изучение потенциальных пробиотических свойств молочнокислых бактерий
The study of potential probiotic properties of lactic acid bacteria
 
Creator Старовойтова, С. О.
Орябінська, Л. Б.
Горчаков, В. Ю.
Старовойтова, С. А.
Орябинская, Л. Б.
Горчаков, В. Ю.
Starovoitova, S.
Oryabinska, L.
Gorchakov, V.
 
Subject пробіотичні властивості
молочнокислі бактерії
пробиотические свойства
молочнокислые бактерии
probiotic properties
lactic acid bacteria
 
Description Отримані результати свідчать про те, що досліджені штами лактобактерій володіють широким спектром антагоністичної активності, але чіткої кореляції між антагонізмом та утворенням ними органічних кислот, яким відводиться важлива роль в механізмі антагоністичної активності молочнокислих бактерій, не спостерігалося. Отже, вивчені штами лактобактерій окрім органічних кислот продукують і інші біологічно активні речовини, які володіють антимікробними властивостями – перекис водню, лізоцим, бактеріоцини та ін. // Полученные результаты свидетельствуют о том, что исследованные штаммы лактобактерий обладают широким спектром антагонистической активности, но четкой корреляции между антагонизмом и образованием ими органических кислот, которым отводится важная роль в механизме антагонистической активности молочнокислых бактерий, не наблюдалось. Итак, изучены штаммы лактобактерий кроме органических кислот производят и другие биологически активные вещества, которые обладают антимикробными свойствами - перекись водорода, лизоцим, бактериоцины и др. // The results indicate that the tested Lactobacillus strains possess a wide range of antagonistic activity, but no clear correlation between antagonism and their formation of organic acids, which play an important role in the mechanism of antagonistic activity of lactic acid bacteria was observed. Thus, the studied strains of lactic acid bacteria produce organic acids than other biologically active compounds that possess antimicrobial properties - hydrogen peroxide, lysozyme, bacteriocins and others.
 
Date 2013-11-04T14:56:12Z
2013-11-04T14:56:12Z
2006
 
Type Thesis
 
Identifier Старовойтова, С. О. Вивчення потенційних пробіотичних властивостей молочнокислих бактерій / С. О. Старовойтова, Л. Б. Орябінська, В. Ю. Горчаков // Биотехнология. Образование. Наука. Практика : сборник тезисов ІІІ Всеукраинской научно-практической конференции смеждународным участием, 18-20 октября 2006 г. - Харьков: 2006. - С. 112.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/10944
 
Language uk_UK