Запис Детальніше

Сучасні методи менеджменту безпечності харчових продуктів Система НАССР

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Сучасні методи менеджменту безпечності харчових продуктів Система НАССР
Современные методы менеджмента безопасности пищевых продуктов. Система НАССР
Modern methods of management of safety of food products. The NASSR System
 
Creator Соболєв, А. С.
Соболев, А. С.
Sobolev A.
 
Subject охорона здоров'я
безпека харчових продуктів
агропромисловий комплекс
охрана здоровья
безопасность пищевих продуктов
агропромышленный комплекс
health care
safety of food stuffs
agroindustrial complex
 
Description У навчальному посібнику „Сучасні методи менеджменту безпечності харчових продуктів” подано основи системи НАССР. Сутність системи управління безпекою харчових продуктів НАССР полягає у виявленні та контролі біологічних, хімічних, фізичних та інших чинників, матеріалів або продуктів, що негативно впливають або за певних умов можуть негативно впливати на здоров’я людини, в критичних точках технологічного процессу виробництва харчових продуктів. Цей стандарт описує елементи системи управління якістю та безпекою харчових продуктів, яка заснована на семи принципах НАССР, що визнані міжнародною спільнотою: Для застосування системи НАССР на харчових підприємствах України Українським державним науково-виробничим центром стандартизації метрології та сертифікації (УкрЦСМ) державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики розроблено і внесено ДСТУ 4161-2003. Впровадження методології НАССР у практику вітчизняних підприємств викликане необхідністю забезпечення безпечності продукції, що випускається, з метою захисту споживача і сприяння цим підприємствам у міжнародній торгівлі. В учебном пособии „Современные методы менеджмента безопасности пищевых продуктов” приведены основы системы НАССР. Сущность системы управления безопасностью пищевых продуктов НАССР заключается в выявлении и контроле биологических, химических, физических и других факторов, материалов или продуктов, которые негативно влияют или при определенных условиях могут негативно влиять на здоровье человека, в критических точках технологического процесса производства пищевых продуктов. Этот стандарт описывает элементы системы управления качеством и безопасностью пищевых продуктов и основан на семи принципах НАССР, признаннях международным сообществом. Для применения системы НАССР на пищевых предприятиях Украины Украинским государственным научно-производственным центром стандартизации метрология и сертификации (УкрЦСМ) государственного комитета Украины по вопросам технической регуляции и потребительской политики разработано и внесено ДСТУ 4161-2003. Внедрение методологии НАССР в практику отечественных предприятий вызвано необходимостью обеспечения безопасности продукции, с целью защиты потребителя и содействия этим предприятиям в международной торговле. In a train aid „Modern methods of management of safety food products” the bases of the NASSR system are resulted. Essence of the system managements by safety of the food products NASSR consists in the exposure and control of biological, chemical, physical and other factors, materials or products which negatively influence or at certain terms can negatively to influence on a health man, in the critical points of technological process productions of food products. This standard describes the elements of the control system by quality and safety food products and is based on seven principles NASSR, acknowledged by international association: For application of the NASSR system on the food enterprises of Ukraine By the Ukrainian state nauchno-proizvodstvennim center of standardization metrologiya and certifications (UkrTSSM) of statutory broker of Ukraine on questions technical adjusting and consumer policy it is developed and DSTU is borne 4161-2003. Introduction of the NASSR methodology in practice of domestic enterprises it is caused by the necessity of providing of safety of products, with the purpose of consumer protection and assistance to these enterprises in to international trade.
 
Date 2013-12-02T11:01:36Z
2013-12-02T11:01:36Z
2005
 
Type Learning Object
 
Identifier Соболєв, А. С. Сучасні методи менеджменту безпечності харчових продуктів. Система НАССР : навч. пос. / А. С. Соболєв. – К.: ІПДО НУХТ, 2005. - 34 с.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/11703