Запис Детальніше

Інгибітори трипсину гороху і ступінь руйнування їх при вирощуванні солоду

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Інгибітори трипсину гороху і ступінь руйнування їх при вирощуванні солоду
Ингибиторы трипсина гороха и степень разрушения их при выращивании солода
Trypsin inhibitor of pea and degree of destruction when grown malt
 
Creator Хіврич, Б. І.
Хиврич, Б. И.
Hivrich, B.
Фролова, Н. Е.
Фролова, Н. Э.
Frolova, N.
Домарецький, В. А.
Домарецкий, В. А.
Domareckij, V.
Шаповалюк, М. І.
Шаповалюк, М. И.
Shapovalyuk, M.
 
Subject інгібітори
трипсин
зерно
горох
ингибиторы
трипсин
зерно
горох
inhibitors
trypsin
corn
peas
 
Description Визначено вміст і активність інгибіторів трипсину десяти сортів кормового і продовольчого гороху, вирощуваного в Україні. Вміст інгибіторів трипсину ІТ знаходиться в межах від 0,54 до 0,142 г/100 г гороху, трипсинінгибуюча активність ТІА - від 0,904 до 2,54 мг/г гороху.
Вивчено вплив вирощування солоду на ступінь руйнування антитрипсинового чинника. Показано зниження в солоді гороху вмісту ІТ на 50-60 %, ТІА на 35-40% від початкового значення. Суттєве зменшення антитрипсинового чинника відбувається на четвертий день вирощування солоду.
Определено содержание и активность ингибиторов трипсина десяти сортов кормового и продовольственного гороха, выращиваемого в Украине. Содержание ингибиторов трипсина ИТ находится в пределах от 0,54 до 0,142 г/100 г гороха, трипсинингибуюча активность ТИА - от 0,904 до 2,54 мг / г гороха.
Изучено влияние выращивания солода на степень разрушения антитрипсиновой фактора. Показано снижение в солоде гороха содержания ИТ на 50-60%, ТИА на 35-40% от исходного значения. Существенное уменьшение антитрипсиновой фактора происходит на четвертый день выращивания солода.
Defined content and trypsin inhibitor activity of ten varieties of food and feed peas grown in Ukraine. Content trypsin inhibitor IT ranged from 0.54 to 0.142 g per 100 g of peas trypsyninhybuyucha activity TIA - from 0.904 to 2.54 mg / g of peas.
The effect of barley growing on the degree of destruction antytrypsynovoho factor. Shown in decline malt peas IT content 50-60%, TIA in 35-40% of the initial value. Significant reduction factor antytrypsynovoho happens on the fourth day of cultivation malt.
 
Date 2013-12-02T14:58:49Z
2013-12-02T14:58:49Z
1993
 
Type Article
 
Identifier Інгибітори трипсину гороху і ступінь руйнування їх при вирощуванні солоду / Б. І. Хіврич, Н. Е. Фролова, В. А. Домарецький та ін. // Наукові праці УДУХТ. - К.: УДУХТ, 1993. - № 1. - С. 258-261.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/11730
 
Language other