Інгибітори трипсину гороху і ступінь руйнування їх при вирощуванні солоду
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Інгибітори трипсину гороху і ступінь руйнування їх при вирощуванні солоду
Ингибиторы трипсина гороха и степень разрушения их при выращивании солода Trypsin inhibitor of pea and degree of destruction when grown malt |
|
Creator |
Хіврич, Б. І.
Хиврич, Б. И. Hivrich, B. Фролова, Н. Е. Фролова, Н. Э. Frolova, N. Домарецький, В. А. Домарецкий, В. А. Domareckij, V. Шаповалюк, М. І. Шаповалюк, М. И. Shapovalyuk, M. |
|
Subject |
інгібітори
трипсин зерно горох ингибиторы трипсин зерно горох inhibitors trypsin corn peas |
|
Description |
Визначено вміст і активність інгибіторів трипсину десяти сортів кормового і продовольчого гороху, вирощуваного в Україні. Вміст інгибіторів трипсину ІТ знаходиться в межах від 0,54 до 0,142 г/100 г гороху, трипсинінгибуюча активність ТІА - від 0,904 до 2,54 мг/г гороху. Вивчено вплив вирощування солоду на ступінь руйнування антитрипсинового чинника. Показано зниження в солоді гороху вмісту ІТ на 50-60 %, ТІА на 35-40% від початкового значення. Суттєве зменшення антитрипсинового чинника відбувається на четвертий день вирощування солоду. Определено содержание и активность ингибиторов трипсина десяти сортов кормового и продовольственного гороха, выращиваемого в Украине. Содержание ингибиторов трипсина ИТ находится в пределах от 0,54 до 0,142 г/100 г гороха, трипсинингибуюча активность ТИА - от 0,904 до 2,54 мг / г гороха. Изучено влияние выращивания солода на степень разрушения антитрипсиновой фактора. Показано снижение в солоде гороха содержания ИТ на 50-60%, ТИА на 35-40% от исходного значения. Существенное уменьшение антитрипсиновой фактора происходит на четвертый день выращивания солода. Defined content and trypsin inhibitor activity of ten varieties of food and feed peas grown in Ukraine. Content trypsin inhibitor IT ranged from 0.54 to 0.142 g per 100 g of peas trypsyninhybuyucha activity TIA - from 0.904 to 2.54 mg / g of peas. The effect of barley growing on the degree of destruction antytrypsynovoho factor. Shown in decline malt peas IT content 50-60%, TIA in 35-40% of the initial value. Significant reduction factor antytrypsynovoho happens on the fourth day of cultivation malt. |
|
Date |
2013-12-02T14:58:49Z
2013-12-02T14:58:49Z 1993 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Інгибітори трипсину гороху і ступінь руйнування їх при вирощуванні солоду / Б. І. Хіврич, Н. Е. Фролова, В. А. Домарецький та ін. // Наукові праці УДУХТ. - К.: УДУХТ, 1993. - № 1. - С. 258-261.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/11730 |
|
Language |
other
|
|