Спосіб одержання пророщеного гороху (Патент на винахід № 2499)
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Спосіб одержання пророщеного гороху (Патент на винахід № 2499)
Способ получения пророщенного гороха (Патент на изобретение № 2499) Method of producing sprouted peas (Patent № 2499) |
|
Creator |
Хіврич, Б. І.
Хиврич, Б. И. Hivrich, B. Домарецький, В. А. Домарецкий, В. А. Domareckij, V. Чернишов, С. О. Чернышов, С. О. Chernyshоv, S. |
|
Subject |
пророщування
сушка солоду зерно горох проращивание сушка солода зерно горох sprouting drying malt corn peas |
|
Description |
1 . Спосіб виробництва пророщеного гороху, що включає очищення і сортування зернової маси, мийку з відведенням сплаву, дезінфекцію в розчині дезинфектора, замочування зернової маси у воді з продувкою повітрям, пророщування зерна з продувкою повітрям і зрошенням водою, сушку пророщеного зерна, відділення паростків з отриманням солоду, який відрізняється тим, що мийку з відведенням сплаву проводять розчином дезинфектора, одночасно з дезінфекцією, протягом 10-60 хв, при цьому в якості розчину дезинфектора використовують насичений розчин кухонної солі, замочують зернову масу протягом 22-38 годин до досягнення її вологості 56-60 %, причому в інтервалі вологості 28-45 % замочування проводять при нерухомому шарі зернової маси, пророщують зерно в нерухомому шарі протягом 48-100 год, після сушки зерно додатково лущаться для відділення оболонок, а отриманий солод піддають отлежки. 2 . Спосіб за п.1, що відрізняється тим, що з відведеного сплаву виділяють розчин дезинфектора і повторно використовують при митті для відведення сплаву. 3 . Спосіб по.п.1, про т л і ч а ю щ и й с я тим, що пророщують зерно при температурі 14-20 ° С в нерухомому шарі товщиною 400-1000 мм, при цьому зрошення водою проводять таким чином, що вологість пророщеного зерна становить 55-58 %. 4 . Спосіб за п.1, що відрізняється тим , що сушать пророщене зерно до вологості 5-10%. 1. Способ производства пророщенного гороха, включающий очистку и сортировку зерновой массы, мойку с отведением сплава, дезинфекцию в растворе дезинфектора, замачивание зерновой массы в воде с про¬дувкой воздухом, проращивание зерна с продувкой воздухом и орошением водой, сушку пророщенного зерна, отделение ростков с получением солода, отличающийся тем, что мойку с отведением сплава проводят раствором дезинфектора, одновременно с дезинфекцией, в течение 10-60 мин, при этом в качестве раствора дезинфектора используют насыщенный раствор поваренной соли, замачивают зерновую массу в течение 22-38 часов до достижения ее влажности 56-60%, причем в интервале влажности 28-45% замачивание проводят при неподвижном слое зерновой массы, проращивают зерно в неподвижном слое в течение 48-100 ч, после сушки зерно дополнительно шелушат для отделения оболочек, а полученный солод подвергают отлежке. 2. Способ по п.1, отличающийся тем, что из отведенного сплава выделяют раствор дезинфектора и повторно используют при мойке для отведения сплава. 3. Способ по.п.1, о т л и ч а ю щ и й с я тем, что проращивают зерно при температуре 14-20°С в неподвижном слое толщиной 400-1000 мм, при этом орошение водой проводят таким образом, что влажность пророщенного зерна составляет 55-58%. 4. Способ по п.1,отличающийся тем, что сушат пророщенное зерно до влажности 5-10%. 1. A method of production of germinated pea , including cleaning and sorting of grain mass sink diverting alloy disinfect disinfectant solution , soaking the grain mass in water to pro ¬ purge air, sprouting grain with air blowing and irrigation water, drying the germinated grain , office germs to give malt , characterized in that the diverting unit is carried alloy disinfectant solution , simultaneously with disinfection , for 10-60 minutes , while in use as a disinfectant solution saturated solution of common salt, the grain is soaked in those mass - chenie 22-38 hours until its moisture content 56-60 % and in the range of 28-45 % moisture soaking is carried out at a fixed layer of the grain mass , sprouted grain in a fixed bed during 48-100 hours after further drying hulled grain separation membranes, and the resulting malt was subjected to binning . |
|
Date |
2013-12-02T14:38:52Z
2013-12-02T14:38:52Z 1994 |
|
Type |
Other
|
|
Identifier |
Патент на винахід № 2499, Спосіб одержання пророщеного гороху / Хіврич Б. І., Домарецький В. А., Чернишов С. О.; - № 93260412 ; заявл. 28.02.1994; опубл. 26.12.94, Бюл. № 5-І.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/11712 |
|
Language |
other
|
|