Запис Детальніше

Спосіб одержання пророщеного гороху (Патент на винахід № 2499)

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Спосіб одержання пророщеного гороху (Патент на винахід № 2499)
Способ получения пророщенного гороха (Патент на изобретение № 2499)
Method of producing sprouted peas (Patent № 2499)
 
Creator Хіврич, Б. І.
Хиврич, Б. И.
Hivrich, B.
Домарецький, В. А.
Домарецкий, В. А.
Domareckij, V.
Чернишов, С. О.
Чернышов, С. О.
Chernyshоv, S.
 
Subject пророщування
сушка солоду
зерно
горох
проращивание
сушка солода
зерно
горох
sprouting
drying malt
corn
peas
 
Description 1 . Спосіб виробництва пророщеного гороху, що включає очищення і сортування зернової маси, мийку з відведенням сплаву, дезінфекцію в розчині дезинфектора, замочування зернової маси у воді з продувкою повітрям, пророщування зерна з продувкою повітрям і зрошенням водою, сушку пророщеного зерна, відділення паростків з отриманням солоду, який відрізняється тим, що мийку з відведенням сплаву проводять розчином дезинфектора, одночасно з дезінфекцією, протягом 10-60 хв, при цьому в якості розчину дезинфектора використовують насичений розчин кухонної солі, замочують зернову масу протягом 22-38 годин до досягнення її вологості 56-60 %, причому в інтервалі вологості 28-45 % замочування проводять при нерухомому шарі зернової маси, пророщують зерно в нерухомому шарі протягом 48-100 год, після сушки зерно додатково лущаться для відділення оболонок, а отриманий солод піддають отлежки.
2 . Спосіб за п.1, що відрізняється тим, що з відведеного сплаву виділяють розчин дезинфектора і повторно використовують при митті для відведення сплаву.
3 . Спосіб по.п.1, про т л і ч а ю щ и й с я тим, що пророщують зерно при температурі 14-20 ° С в нерухомому шарі товщиною 400-1000 мм, при цьому зрошення водою проводять таким чином, що вологість пророщеного зерна становить 55-58 %.
4 . Спосіб за п.1, що відрізняється тим , що сушать пророщене зерно до вологості 5-10%.
1. Способ производства пророщенного гороха, включающий очистку и сортировку зерновой массы, мойку с отведением сплава, дезинфекцию в растворе дезинфектора, замачивание зерновой массы в воде с про¬дувкой воздухом, проращивание зерна с продувкой воздухом и орошением водой, сушку пророщенного зерна, отделение ростков с получением солода, отличающийся тем, что мойку с отведением сплава проводят раствором дезинфектора, одновременно с дезинфекцией, в течение 10-60 мин, при этом в качестве раствора дезинфектора используют насыщенный раствор поваренной соли, замачивают зерновую массу в течение 22-38 часов до достижения ее влажности 56-60%, причем в интервале влажности 28-45% замачивание проводят при неподвижном слое зерновой массы, проращивают зерно в неподвижном слое в течение 48-100 ч, после сушки зерно дополнительно шелушат для отделения оболочек, а полученный солод подвергают отлежке.
2. Способ по п.1, отличающийся тем, что из отведенного сплава выделяют раствор дезинфектора и повторно используют при мойке для отведения сплава.
3. Способ по.п.1, о т л и ч а ю щ и й с я тем, что проращивают зерно при температуре 14-20°С в неподвижном слое толщиной 400-1000 мм, при этом орошение водой проводят таким образом, что влажность пророщенного зерна составляет 55-58%.
4. Способ по п.1,отличающийся тем, что сушат пророщенное зерно до влажности 5-10%.
1. A method of production of germinated pea , including cleaning and sorting of grain mass sink diverting alloy disinfect disinfectant solution , soaking the grain mass in water to pro ¬ purge air, sprouting grain with air blowing and irrigation water, drying the germinated grain , office germs to give malt , characterized in that the diverting unit is carried alloy disinfectant solution , simultaneously with disinfection , for 10-60 minutes , while in use as a disinfectant solution saturated solution of common salt, the grain is soaked in those mass - chenie 22-38 hours until its moisture content 56-60 % and in the range of 28-45 % moisture soaking is carried out at a fixed layer of the grain mass , sprouted grain in a fixed bed during 48-100 hours after further drying hulled grain separation membranes, and the resulting malt was subjected to binning .
 
Date 2013-12-02T14:38:52Z
2013-12-02T14:38:52Z
1994
 
Type Other
 
Identifier Патент на винахід № 2499, Спосіб одержання пророщеного гороху / Хіврич Б. І., Домарецький В. А., Чернишов С. О.; - № 93260412 ; заявл. 28.02.1994; опубл. 26.12.94, Бюл. № 5-І.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/11712
 
Language other