Запис Детальніше

Дослідження впливу процесів солодування на показники якості ліпідів сої

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Дослідження впливу процесів солодування на показники якості ліпідів сої
Исследование влияния процессов солодування на показатели качества липидив сои
Influence of soloduvannya your quality score soy lipids
 
Creator Домарецький, В. А.
Домарецкий, В. А.
Domareckij, V.
Хіврич, Б. І.
Хиврич, Б. И.
Hivrich, B.
Лопато, Т. В.
Лопато, Т. В.
Lopato, T.
 
Subject замочування
пророщення
соя
ліпіди
солод
замачивания
соя
проращивания
липиды
солод
malt soaking
sprouting
soybeans
lipids
 
Description Внаслідок досліджень встановлено, що процес замочування знижує показник КЧ на 30 % внаслідок дифузії малопоживних низькомолекулярних жирних кислот у замочувальну воду.Процес пророщування веде до подальшого знижен¬ня показника КЧ, значення якого у свіжопророслому со¬лоді становить 40...50 % початкових значень у зерні. Процес сушіння в оптимальному режимі дає незна¬чне підвищення КЧ, але не перевищує значень, що регла¬ментуються НТД на цей показник. В цілому, процеси солодування зерна сої знижують показник КЧ, який у готовому сухому солоді дорівнює 1,3...1,5 мг КОН/г, що становить 75...80 % початкових значень у зерні. Показних ПЧ при цьому зростає, але ма-ксимальне його значення (7,6 ммоль 02/кг) у сухому со¬лоді сої не перевищує лімітів, означених НТД.
Вследствие исследований установлено , что процесс замачивания снижает показатель КЧ на 30 % вследствие диффузии малопитательных низкомолекулярных жирных кислот в замочной воду. Процес проращивания ведет к дальнейшему снижению показателя КВ, значение которого в свижопророслому солоде составляет 40 ... 50% начальных значений в зерне. Процесс сушки в оптимальном режиме дает незначительное повышение КЧ , но не превышает значений , регламентируемых НТД на этот показатель . В целом , процессы солодування сои снижают показатель КЧ , который в готовом сухом солоде равна 1,3 ... 1,5 мг КОН / г , что составляет 75 ... 80 % начальных значений в зерне. Представительных ПЧ при этом возрастает , но максимальное его значение (7,6 ммоль 02/кг ) в сухом солоде сои не превышает лимитов , указанных НТД.
Consequently, studies found that the process of soaking reduces the rate of MS by 30 % due to the diffusion of low molecular weight fatty acids malopozhyvnyh in zamochuvalnu vodu.Protses germination leads to a further decrease in MS values which in svizhoproroslomu malt is 40 ... 50% of the initial values of the grain. The drying process optimally gives a slight increase in MS , but not exceed the values regulated documentation for this indicator. The overall process soloduvannya soybean reduces MS indicator that the finished dry malt is 1.3 ... 1.5 mg KOH / g, which is 75 ... 80% of the initial values of the grain. IF grandstanding on the increase, but its maximum value (7.6 mmol 02/kh ) in dry co ¬ Lodi soy does not exceed the limits illustrated documentation.
 
Date 2013-12-02T14:57:30Z
2013-12-02T14:57:30Z
2000
 
Type Article
 
Identifier Домарецький, В. А. Дослідження впливу процесів солодування на показники якості лпідів сої / В. А. Домарецький, Б. І. Хіврич, Т. В. Лопато // Наукові праці УДУХТ. - К. : УДУХТ, 2000. - № 6. - С. 87-88.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/11718
 
Language other