Порівняльна характеристика некрохмальних поліцукрів деяких зернових культур та солоду з них
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Порівняльна характеристика некрохмальних поліцукрів деяких зернових культур та солоду з них
Сравнительная характеристика некрахмальных полисахаров некоторых зерновых культур и солода из них Comparative field description no starch sugar some cereals and malt of them |
|
Creator |
Кошова, В. М.
Кошевая, В. Н. Koshova, V. Хіврич, Б. І. Хиврич, Б. И. Hivrich, B. Роздобудько, Б. В. Роздобудько, Б. В. Rozdobudko, B. |
|
Subject |
цукри
сусло горох овес геміцилюлоза сахара горох сусло овес гемицилюлоза sugars wort peas oats hemitsylyuloza |
|
Description |
На основі експериментальних досліджень встановлено, що жито містить приблизно в 1,5 % більше ніж горох некрохмальних поліцукрів, які обумовлюють в’язкість сусла. В зерні жита, при його пророщуванні, ферментативна активність цитолітичних ферментів значно вища, ніж у горосі, що зумовлює більш глибокий гідроліз геміцелюлоз і гумі-речовин. В солоді жита і гороху вміст гумі-речовин знаходиться майже в одних і тих межах, а відносна в’язкість 0,5 %-го розчину гумі-речовин у горосі і солоду з нього майже в 10 разів менше, ніж у зерні і солоді з жита. На основе экспериментальных исследований установлено, что рожь содержит примерно в 1,5% больше чем горох некрахмальных полицукрив, обуславливающих вязкость сусла. В зерне ржи, при его проращивании, ферментативная активность цитологических ферментов значительно выше, чем в горохе, что обусловливает более глубокий гидролиз гемицеллюлоз и гуми-веществ. В солоде ржи и гороха содержание резине-веществ находится почти в одних и тех пределах, а относительная вязкость 0,5%-го раствора резине-веществ в горохе и солода из него почти в 10 раз меньше, чем в зерне и солоде с ржи. On the basis of experimental studies found that rye contains about 1.5% higher than peas nekrohmalnyh politsukriv which cause the viscosity of the wort. On rye, with its germination, enzymatic activity of cytolytic enzymes is much higher than that of peas, which leads to a deeper hydrolysis of hemicellulose and gumi-compounds. As malt rye and peas-content rubber compounds is almost one and the extent and the relative viscosity of 0.5% solution of rubber-substances in malt and peas with him almost 10 times less than that of grain and malt from rye. |
|
Date |
2013-12-02T14:38:45Z
2013-12-02T14:38:45Z 2013 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Кошова, В. М. Порівняльна характеристика некрохмальних поліцукрів деяких зернових культур та солоду з них / В. М. Кошова, Б. І. Хіврич, Б. В. Роздобудько // Nauka džis : teoria, metodologia, praktyka : žbior raportow naukowzch. – Wroclaw: Sp. z o. z. «Diamond trading tour», 2013. – Р. 28-33.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/11711 |
|
Language |
other
|
|