Влияние предварительного микроволнового нагрева на переработку семян рапса
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Влияние предварительного микроволнового нагрева на переработку семян рапса
Вплив попередньої мікрохвильового нагрівання на переробку насіння ріпаку Influence of microwave pretreatment on rape seeds processing |
|
Creator |
Носенко, Т. Т.
Манк, В. В. Дроков, В. Г. Носенко, Т. Т. Манк, В. В. Дроков, В. Г. Nosenko, T. Mank, V. Drokov, V. |
|
Subject |
семена рапса
микроволновая обработка выход масла глюкозинолаты фосфолипиды насіння ріпаку мікрохвильова обробка вихід олії глюкозинолати фосфоліпіди rape seed microwave treatment oil yield glucosinolates phospholipids |
|
Description |
В работе было исследовано влияние предварительной микроволновой обработки семян рапса на содержание глюкозинолатов, выход масла и содержание в нем фосфолипидов. Используемая мощность микроволнового поля составляла 100-300 Вт. Масло извлекали на шнековом лабораторном прессе. Содержание глюкозинолатов определяли с использованием Глюкотеста, содержание фосфолипидов – спектрофотометричним методом. В работе показана возможность использования предварительной микроволновой обработки для снижения содержания глюкозинолатов. Обработка семян рапса в микроволновом поле существенно увеличивала скорость высушивания и выход рапсового масла. Полученные результаты могут быть использованы в производстве рапсового масла и для обработка рапсового жмыха с целью снижения содержания глюкозинолатов. В работі було досліджено вплив попередньої мікрохвильової обробки насіння ріпаку на вміст глюкозинолатів, вихід олії і вміст в ній фосфоліпідів. Потужність мікрохвильового поля становила 100-300 Вт. Олію вилучали на шнековому лабораторному пресі. Вміст глюкозинолатів визначали із використанням Глюкотесту, вміст фосфоліпідів – спектрофотометричним методом. В работі показана можливість використання попередньої мікрохвильової обробки для зменшення вмісту глюкозинолатів. Обробка насіння ріпаку в мікрохвильовому полі суттєво збільшувала швидкість висушування і вихід ріпакової олії. Одержані результати можуть бути використані у виробництві ріпакової олії і для обробки ріпакової макухи з метою зменшення вмісту глюкозинолатів.Investigation of microwave pretreatment of rape seed influence on glucosinolate content, oil input, phospholipid content was the purpose of this work. 100-300 Вт microwave capacity was used for pretreatment of rape seeds. Oil was produssing by pressing on lab screw press. Glucosinolate content was determined using glucotest and phospholipid content by spectrophotometric method. Possibility of microwave pretreatment of rape seeds using for glucosinolate content decreasing is shown in this study. Rape seed treatment with microwave heating accelerates seed drying considerably and increases rape oil yield. Obtaining results can be used in rape oil production and treatment of rape cake in order to decrease the glucosinolate content.
|
|
Date |
2013-12-10T08:12:17Z
2013-12-10T08:12:17Z 2013 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Носенко, Т. Т. Влияние предварительного микроволнового нагрева на переработку семян рапса / Т. Т. Носенко, В. В. Манк, В. Г. Дроков // Хранителна наука, техника и технологии : научни друдове, 18-19 октомври. - Пловдив, Болгария. - 2013. - Том LX. - С. 472-475.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/11889 |
|