Запис Детальніше

Влияние предварительного микроволнового нагрева на переработку семян рапса

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Влияние предварительного микроволнового нагрева на переработку семян рапса
Вплив попередньої мікрохвильового нагрівання на переробку насіння ріпаку
Influence of microwave pretreatment on rape seeds processing
 
Creator Носенко, Т. Т.
Манк, В. В.
Дроков, В. Г.
Носенко, Т. Т.
Манк, В. В.
Дроков, В. Г.
Nosenko, T.
Mank, V.
Drokov, V.
 
Subject семена рапса
микроволновая обработка
выход масла
глюкозинолаты
фосфолипиды
насіння ріпаку
мікрохвильова обробка
вихід олії
глюкозинолати
фосфоліпіди
rape seed
microwave treatment
oil yield
glucosinolates
phospholipids
 
Description В работе было исследовано влияние предварительной микроволновой обработки семян рапса на содержание глюкозинолатов, выход масла и содержание в нем фосфолипидов. Используемая мощность микроволнового поля составляла 100-300 Вт. Масло извлекали на шнековом лабораторном прессе. Содержание глюкозинолатов определяли с использованием Глюкотеста, содержание фосфолипидов – спектрофотометричним методом. В работе показана возможность использования предварительной микроволновой обработки для снижения содержания глюкозинолатов. Обработка семян рапса в микроволновом поле существенно увеличивала скорость высушивания и выход рапсового масла. Полученные результаты могут быть использованы в производстве рапсового масла и для обработка рапсового жмыха с целью снижения содержания глюкозинолатов. В работі було досліджено вплив попередньої мікрохвильової обробки насіння ріпаку на вміст глюкозинолатів, вихід олії і вміст в ній фосфоліпідів. Потужність мікрохвильового поля становила 100-300 Вт. Олію вилучали на шнековому лабораторному пресі. Вміст глюкозинолатів визначали із використанням Глюкотесту, вміст фосфоліпідів – спектрофотометричним методом. В работі показана можливість використання попередньої мікрохвильової обробки для зменшення вмісту глюкозинолатів. Обробка насіння ріпаку в мікрохвильовому полі суттєво збільшувала швидкість висушування і вихід ріпакової олії. Одержані результати можуть бути використані у виробництві ріпакової олії і для обробки ріпакової макухи з метою зменшення вмісту глюкозинолатів.Investigation of microwave pretreatment of rape seed influence on glucosinolate content, oil input, phospholipid content was the purpose of this work. 100-300 Вт microwave capacity was used for pretreatment of rape seeds. Oil was produssing by pressing on lab screw press. Glucosinolate content was determined using glucotest and phospholipid content by spectrophotometric method. Possibility of microwave pretreatment of rape seeds using for glucosinolate content decreasing is shown in this study. Rape seed treatment with microwave heating accelerates seed drying considerably and increases rape oil yield. Obtaining results can be used in rape oil production and treatment of rape cake in order to decrease the glucosinolate content.
 
Date 2013-12-10T08:12:17Z
2013-12-10T08:12:17Z
2013
 
Type Article
 
Identifier Носенко, Т. Т. Влияние предварительного микроволнового нагрева на переработку семян рапса / Т. Т. Носенко, В. В. Манк, В. Г. Дроков // Хранителна наука, техника и технологии : научни друдове, 18-19 октомври. - Пловдив, Болгария. - 2013. - Том LX. - С. 472-475.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/11889