Запис Детальніше

Эссенциальные жирные кислоты в составе фосфолипидных продуктов

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Эссенциальные жирные кислоты в составе фосфолипидных продуктов
Есенціальні жирні кислоти у складі фосфоліпідних продуктів
Essential fatty acids in structure the phospholipid products
 
Creator Шеманская, Е. И.
Осейко, Н. И.
Шеманська, Є. І.
Осейко, М. І.
Shemanska, Y.
Oseyko, M.
 
Subject функциональные жировые продукты
фосфолипиды
эссенциальные жирные кислоты
биологическая ценность
жирнокислотный состав
льняное масло
окислительная стабильность
функціональні жирові продукти
фосфоліпіди
есенціальні жирні кислоти
біологічна цінність
жирнокислотний склад
лляна олія
окислювальна стабільність
functional fatty products
phospholipids
essential fatty acids
biological value
fat-and-oil composition
flaxseed oil
oxidative stability
 
Description Определена теоретическая и практическая основа для создания новой группы фосфолипидных жировых продуктов функционального назначения, которые гарантируют рациональное соотношение омега-3 и омега-6 кислот с учетом норм их потребления. Обосновано использование растительных масел в качестве источников эссенциальной α - линоленовой кислоты и биологически активных веществ. Полученные инновационные фосфолипидные продукты с соотношением омега-3/омега-6 жирных кислот 1:0,9 – 1:3,5 относятся к функциональным продуктам с широким спектром технологических свойств. Визначена теоретична і практична основа для створення нової групи фосфоліпідних жирових продуктів функціонального призначення, які гарантують раціональне співвідношення омега- 3 і омега- 6 кислот з урахуванням норм їх споживання. Обгрунтовано використання рослинних олій як джерел есенціальної α - ліноленової кислоти і біологічно активних речовин. Отримані інноваційні фосфоліпідні продукти із співвідношенням омега- 3/омега- 6 жирних кислот 1: 0,9 - 1: 3,5 відносяться до функціональних продуктів з широким спектром технологічних властивостей.Theoretic and practical basis for the formation of the new group of phospholipids fatty products of functional purpose which guarantee the proper correlation of omega-3 and omega-6 fatty acids including recommendations of use has been identified. The use of particular vegetable oils as the sources of essential α -linolenic acid and vitamins in food and oil-and-fat products has been validated. The innovative phospholipids products obtained with correlation of omega-3 and omega-6 fatty acids 1:0,9 – 1:3,5 belong to functional products with the wide range of handling abilities.
 
Date 2013-12-10T08:17:28Z
2013-12-10T08:17:28Z
2013
 
Type Article
 
Identifier Шеманская, Е. И. Эссенциальные жирные кислоты в составе фосфолипидных продуктов / Е. И. Шеманская, Н. И.Осейко // Хранительна наука, техника и технологии - 2013 : научни трудове, 18-19 октомври. - Plovdiv, 2013. – Р. 584-589.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/11890