Эссенциальные жирные кислоты в составе фосфолипидных продуктов
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Эссенциальные жирные кислоты в составе фосфолипидных продуктов
Есенціальні жирні кислоти у складі фосфоліпідних продуктів Essential fatty acids in structure the phospholipid products |
|
Creator |
Шеманская, Е. И.
Осейко, Н. И. Шеманська, Є. І. Осейко, М. І. Shemanska, Y. Oseyko, M. |
|
Subject |
функциональные жировые продукты
фосфолипиды эссенциальные жирные кислоты биологическая ценность жирнокислотный состав льняное масло окислительная стабильность функціональні жирові продукти фосфоліпіди есенціальні жирні кислоти біологічна цінність жирнокислотний склад лляна олія окислювальна стабільність functional fatty products phospholipids essential fatty acids biological value fat-and-oil composition flaxseed oil oxidative stability |
|
Description |
Определена теоретическая и практическая основа для создания новой группы фосфолипидных жировых продуктов функционального назначения, которые гарантируют рациональное соотношение омега-3 и омега-6 кислот с учетом норм их потребления. Обосновано использование растительных масел в качестве источников эссенциальной α - линоленовой кислоты и биологически активных веществ. Полученные инновационные фосфолипидные продукты с соотношением омега-3/омега-6 жирных кислот 1:0,9 – 1:3,5 относятся к функциональным продуктам с широким спектром технологических свойств. Визначена теоретична і практична основа для створення нової групи фосфоліпідних жирових продуктів функціонального призначення, які гарантують раціональне співвідношення омега- 3 і омега- 6 кислот з урахуванням норм їх споживання. Обгрунтовано використання рослинних олій як джерел есенціальної α - ліноленової кислоти і біологічно активних речовин. Отримані інноваційні фосфоліпідні продукти із співвідношенням омега- 3/омега- 6 жирних кислот 1: 0,9 - 1: 3,5 відносяться до функціональних продуктів з широким спектром технологічних властивостей.Theoretic and practical basis for the formation of the new group of phospholipids fatty products of functional purpose which guarantee the proper correlation of omega-3 and omega-6 fatty acids including recommendations of use has been identified. The use of particular vegetable oils as the sources of essential α -linolenic acid and vitamins in food and oil-and-fat products has been validated. The innovative phospholipids products obtained with correlation of omega-3 and omega-6 fatty acids 1:0,9 – 1:3,5 belong to functional products with the wide range of handling abilities.
|
|
Date |
2013-12-10T08:17:28Z
2013-12-10T08:17:28Z 2013 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Шеманская, Е. И. Эссенциальные жирные кислоты в составе фосфолипидных продуктов / Е. И. Шеманская, Н. И.Осейко // Хранительна наука, техника и технологии - 2013 : научни трудове, 18-19 октомври. - Plovdiv, 2013. – Р. 584-589.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/11890 |
|