Запис Детальніше

Analysis of selection factors for estimation of labour safety in the enterprises of the meat industry

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Analysis of selection factors for estimation of labour safety in the enterprises of the meat industry
Аналіз факторів для оцінки безпеки праці на підприємствах м'ясної промисловості
Анализ факторов для оценки безопасности труда на предприятиях мясной промышленности
 
Creator Євтушенко, О. В.
Коваленко, С. Д.
Евтушенко, О. В.
Коваленко, С. Д.
Evtushenko, O.
Kovalenko, S. D.
 
Subject safety and health at work
оccupational injury
risk assessment
matrix
factors
method
безпека праці
виробничі травми
оцінка ризиків
матриця
фактори
метод
безопасность труда
производственные травмы
оценка рисков
матрица
факторы
метод
 
Description For the analysis and assessment of safety in the meat industry due to incompletely statistics in the field of agriculture for identifying factors that affect the safety, it is advisable to use the method of expert estimations. At the initial stage of experimental work, when we should separate the most important factors according to interview of specialists, from large number of factors, special attention is given to a priori method of ranking factors. Feature of the method is that the factors which, according to a priori information can have a significant impact, are ranked by decreasing their influence. The aim is to evaluate and identify the aggregate of factors that affect the risk of injury to workers meat processing plants during manufacturing operations in the workplace. Studies were conducted using the method of a priori ranking factors on the results of the expert survey. Analysis of the results of expert evaluation with sufficient consensus view of experts (95%) allowed us to rank and prioritize factors, what are affecting on overall injury rate during the process, and also importance of measures that will improve the level of safety in meat processing plants. The most significant impact on injuries and occupational diseases of workers meat processing enterprises has organizational and technical group factors. These factors, above all, should be considered when designing measures for safety in the workplace enterprises of meat industry.
В роботі наведено результати експертних оцінк факторів, вплив яких найчастіше призводить до небезпеки травмування працівників м'ясопереробних підприємств харчової промисловості. Обробка експертних даних проводилася методом апріорного ранжирування факторів. Встановлено ранги і пріоритетність факторів, причин, заходів, які впливають на рівень травматизму при виконанні технологічного процесу на м'ясопереробних підприємствах.
В статье приведены результаты экспертной оценки факторов, влияние которых приводит к опасности травмирования работников мясоперерабатывающих предприятий пищевой промышленности. Обработка экспертных данных проводилась методом априорного ранжирования факторов. Установлены ранги и приоритетность факторов, причин, мероприятий, которые влияют на уровень травматизма при выполнении технологического процесса на мясоперерабатывающих предприятиях.
 
Date 2013-12-10T08:04:20Z
2013-12-10T08:04:20Z
2013
 
Type Article
 
Identifier Evtushenko, О. Analysis of selection factors for estimation of labour safety in the enterprises of the meat industry / О. Evtushenko, S. Kovalenko // Proceedings University of Ruse "Angel Kanchev". – Ruse, Bulgaria. – 2013. – Vol. 52, book 10.2 – Р. 22 – 26.
1311-3321
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/11888
 
Language en