Використання продуктів екструзійної обробки як один із напрямів ресурсозбереження при виробництві м'ясопродуктів
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Використання продуктів екструзійної обробки як один із напрямів ресурсозбереження при виробництві м'ясопродуктів
Использование продуктов экструзийной обработки как одно из направлений ресурсосбережения при производстве мясопродуктов Use of the products of extrusion processing as one of the directions of resources for production of meat products |
|
Creator |
Кишенько, І. І.
Кишенько, И. И. Kishenko, I. Клименко, М. М. Клименко, М. Н. Klimenko, M. Гапченко, Н. О. Гапченко, Н. О. Hapchenko, N. |
|
Subject |
антихарчові компоненти
екструзія насіння бобових культур м'ясні вироби білки функціонально-технологічні властивості антипищевые компоненты экструзия семена бобовых культур мясные изделия белки функционально - технологические свойства functional and technological properties anty food components extrusion bean seeds meats proteins |
|
Description |
Проаналізовано перспективи використання у виробництві м’ясних продуктів екструдатів насіння бобових культур. З'ясовано характер змін нативної сировини з бобових при волого-термічній обробці, що дозволяє використовувати їх як джерело високоякісного білка, вуглеводів, харчових волокон. Експериментально встановлені режими екструзійної обробки сировини (квасоля, боби, сочевиця), які дозволяють інактивувати антихарчові компоненти, а також отримувати білкову добавку з відповідними функціонально-технологічними та органолептичними властивостями. Проанализированы перспективы использования в производстве мясных продуктов экструдатов семян бобовых культур. Выяснено характер изменений нативного сырья из бобовых при влажно - термической обработке , что позволяет использовать их как источник высококачественного белка , углеводов , пищевых волокон. Экспериментально выяснены режимы экструзионной обработки сырья (фасоль , бобы , чечевица ) , которые позволяют инактивировать антипищевые компоненты , а также получать белковую добавку с соответствующими функционально - технологическими и органолептическими свойствами . Analysis of the prospects for use in the manufacture of meat products extrudate bean seeds . It was shown character changes from native raw bean with wet- heat treatment, they can be used as a source of high quality protein , carbohydrates, dietary fiber. Experimental set modes extrusion processing of raw materials (beans, beans , lentils ), which allow inactivate anty food components, and get a protein supplement with appropriate functional and technological and organoleptic properties. |
|
Date |
2013-12-10T08:23:01Z
2013-12-10T08:23:01Z 2008 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Кишенько, І. І. Використання продуктів екструзійної обробки як один із напрямів ресурсозбереження при виробництві м'ясопродуктів / І. І. Кишенько, М. М. Клименко, Н. О. Гапченко // Наукові праці Українського державного університету харчових технологій (спецвипуск). – К.: УДУХТ, 2008. - № 10. – С. 66-67.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/11895 |
|
Language |
other
|
|